Je gaat niet dood aan E-nummers, of conserveermiddelen; Dick Veerman met Roseanne Herzberger

Dit is een pilot aflevering van Studio Weltschmerz

 
Onze gesprekken zijn vertegenwoordigd in de collectie van het Instituut voor Beeld en Geluid. Ze zijn relevant en blijven geldig voor de toekomst. Help deze toekomst met een donatie: NL23 TRIO 0390 4379 13

We gaan niet dood aan conserveermiddelen, we gaan niet dood aan E-nummers en we gaan niet dood aan kleurstoffen! We leven in een technologische wereld en er is geen ‘natuurlijk’. Het ‘natuurlijk’ is een hype, een leugen!

 


Waarom e-nummers, kant-en-klaar-maaltijden en conserveermiddelen ons leven beter maken.
Rosanne Hertzberger studeerde Life science & Technology aan de TU Delft en de Universiteit Leiden. Zij is een microbioloog, schrijfster en columnist en schreef Ode aan de e-nummers. Een spraakmakend boek dat geldt als een van de opvallendste tegenstemmen van de hedendaagse gezonde voedselindustrie. “Als je de kookgoeroes moet geloven, is er niets erger dan een magnetronlasagne. Geen grotere zonde dan voorgesneden aardappeltjes, groenten uit blik, of kunstmatige kleurstoffen”. Hoe de biochemie een toepassing heeft in ons voedsel.
Van Michael Pollan tot Rens Kroes: allen bepleiten een terugkeer naar grootmoeders keuken waar vers, simpel en onbespoten eten ambachtelijk werd klaargemaakt. Maar is dat echt beter voor je? En voor onze planeet? Rosanne Hertzberger bewijst het tegendeel en laat op overtuigende wijze zien dat kunstmatige kleurstoffen niet per se ongezonder zijn dan natuurlijke, dat aardappelpuree uit een zakje niet per se slechter is dan die van zelf gekookte, onbespoten piepers van de boerenmarkt en dat uitvindingen als kunstmest en megastallen de mensheid een enorme dienst bewijzen. Hertzberger beschrijft de enorme impact die chemie in onze voedselproductie heeft op het verbeteren van onze gezondheid, op welvaart, milieu en op de vrouwenemancipatie.

 

  [contact-form][contact-field label=’Naam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mailadres’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Website’ type=’url’/][contact-field label=’Reactie’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.