9/11: Maar natuurlijk is het zo gegaan! (video)

9/11: Maar natuurlijk is het zo gegaan! (video)

Weet iemand nog wanneer Duitsland Polen binnenviel? De dag waarop Franz Ferdinand werd vermoord? Een grote kans van niet. Maar de quizvraag naar de dag waarop de Twin Towers in New York naar beneden kwamen is een inkoppertje.  Gisteren was het weer 9/11. Er is geen ontkomen aan, elk jaar is er weer een elfde september. Maar omdat Café Weltschmerz ook de zondagsrust respecteert, is er vandaag pas een kleine terugblik.

Impact

In welke orde van grootte kunnen we 9/11 plaatsen, ’the day that changed everything’? De val van de Muur? De Wannseeconferentie? Bretton Woods? De bestorming van de Bastille? Laten we het houden op een cruciale dag in de moderne geschiedenis. Het luidde het begin in van de ‘War on Terror’, verregaande ‘veiligheidsmaatregelen’ van het vliegveld tot aan de telefoontap, tot Guantanomo Bay en de (pogingen tot) ‘regime changes’ in het Midden-Oosten.

Wie zou ons kunnen voorzien van een klein beetje tekst en uitleg over het gebeuren 21 jaar geleden, dan George van Houts? Hij is er ingedoken en geldt in Nederland inmiddels als een van de experts. Zijn complete theatershows erover zijn terug te zien op onder meer YouTube. Op zijn Twitter account verschijnen meerdere berichten, waaronder onderstaand filmpje van James Corbett. Neemt de kijker nog even mee naar een ‘raar maar waar’ scenario. De werkelijkheid is immers vaak nog veel absurder dan fictie, nietwaar?

Vragen

Onwaarschijnlijk technisch verhaal? Verdachte legitimatie voor politiek in de jaren daarna (tot op de dag van vandaag)? Samenvallend met opvallende boekhoudkunde (zie onderstaande tweet van ingenieur en onafhankelijk wetenschapper Coen Vermeeren)? Complottheorie of complotpraktijk? Hoe men het ook bekijkt, er valt best wat te zeggen voor nader onderzoek. Daar kan men elke dag van het jaar mee beginnen.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.