Ad Nuis in column: “Zelensky was de bruikbare idioot”

Ad Nuis in column: “Zelensky was de bruikbare idioot”

Café Weltschmerz biedt sinds vorige maand de ruimte aan verschillende experts en graag geziene gasten om hun visie op een actueel thema met ons te delen. In de rubriek Vrienden van Weltschmerz zullen verschillende onderwerpen aan bod komen, waarbij uiteraard ook alternatieve geluiden welkom zijn. Graag zien wij dan ook uw reactie onderaan een artikel tegemoet.

Vorige week deelden wij een brief die Shohreh Feshtali na de allereerste persconferentie over Corona schreef (klik hier).

Deze week delen wij de column die Ad Nuis over het ‘verrassende rapport’ van Amnesty International schreef, waaruit blijkt dat Zelensky niet zo heilig is als hij in het begin van de oorlog in februari is voorgesteld..

AMNESTY, PELOSI EN TSMC.

Zelensky is boos op Amnesty International. Deze mensenrechtenorganisatie heeft een rapport gepubliceerd waaruit blijkt dat het Oekraïense leger aanvallen uitvoert vanuit dichtbevolkte woonwijken. In het rapport wordt gedetailleerd beschreven dat scholen, ziekenhuizen en woonhuizen door het Oekraïense leger zijn gemilitariseerd. Aanvallen werden uitgevoerd vanuit dichtbevolkte woongebieden. Dergelijke tactieken schenden het internationale humanitaire recht en brengen de burgerbevolking in gevaar.

Het is een verrassend rapport van Amnesty, of toch niet, we leven immers in de omgekeerde werkelijkheid tijd. Niet is wat het lijkt. Volgens dit rapport is Zelensky niet meer zo heilig als hij sinds het begin van de oorlog in februari is voorgesteld. Hij gebruikt vuile verboden tactieken. Is het de bedoeling dat hij niet meer zo heilig is. Het lijkt erop. Wordt het keurige “betrouwbare” Amnesty voor het karretje gespannen van de krachten die van Zelensky af willen. Is het mooi geweest met zijn heiligverklaring. Zeker nu hij ook de oorlog aan het verliezen is en er miljarden in bodemloze putten verdwijnen of op Zwitserse bankrekeningen worden verstopt.

Zelensky was de bruikbare idioot. Hij voerde zogenaamd onze oorlog om de democratie te redden. Hij sprak parlementen toe, ontving de grote der aarde, schudde de hand met Hollywood sterren, stond in de Vogue, ontving voor miljarden aan wapens, mocht zich schaamteloos verrijken. De vreemdste gast die ik de hand van de heilige Zelinsky zag schudden was Richard Branson. Wat doet deze man daar vraag ik mij dan onmiddellijk af. Eigenlijk wil ik het niet weten, het schijnt heel duister te zijn. Maar goed de rol van de Heilige Zelensky lijkt uitgespeeld, hij is niet meer nodig, Vorige maand zei veiligheidsadviseur van de VS Jake Sullivan dat Zelensky ernstig gevaar liep. Geheime diensttaal voor dat hij overbodig is geworden. De heiligverklaring van Zelensky is uitgewerkt. Hij moet van het toneel verdwijnen. Het rapport van Amnesty is een eerste stap om dit te bewerkstellingen..

Amnesty de organisatie die nog geen woord heeft gezegd over de schending van mensenrechten bij ons om de hoek. Over het inperken en schenden van onze grondrechten, over de vacin-mandaten, de onrechtmatige lockdowns, de verplichte mondkapjes, de censuur, de avondklokken en de uitsluiting door QR-codes. Waar bleef Amnesty al die tijd. Ze waren oorverdovend stil. Waarom eigenlijk? Is Amnesty toch niet zo onafhankelijk en zo keurig als wordt uitgestraald. Het lijkt erop dat ze nu gebruikt worden om Zelensky het eerste zetje te geven naar zijn definitieve ondergang. Een week later schrijft buitenland columnist Thomas L. Friedman van de NYT, het clubblad van het World Economic Forum dat de betrekkingen tussen Washington en Kiev niet meer zijn wat ze lijken “Er heerst een diep wantrouwen tussen het Witte Huis en president Zelensky”. Waarschijnlijk zijn de Hitmannen van de CIA al geland in Kiev. In Washington wordt nog vergadert hoe de schuld in de schoenen van de Russen kan worden gespind. Niets is wat het lijkt.

Waar moet het heen met Europa? Is Europa opgewassen tegen sterke Natiestaten als de VS, Rusland en China. Moet Europa wel blijven streven naar een steeds groter Europa of is ons dit wijsgemaakt. Europa is verdeeld en zal altijd verdeeld blijven, De luchtfietsers in Brussel onder aanvoering van Ursula von der Leyen en Frans Timmermans willen blijven meespelen met de grote jongens, terwijl ze niet veel meer zijn dan de loopjongens van de VS. Er is geen sterk onafhankelijk Europees buitenlands beleid, dat wordt bepaald door de NAVO aangevoerd door de Verenigde Staten. Er is geen eenduidig technologisch beleid, geen energiebeleid. Dat wordt ook ingegeven door de VS. Europa benadeeld zichzelf, verarmt zijn eigen bevolking en haar eigen industrie als het zo doorgaat. Amerika is de lachende winnaar door bijvoorbeeld zijn veel duurdere gas aan Europa te verkopen en zo meer nog afhankelijkheid te creëren van de VS. Een meer zelfstandige koers zou veel beter zijn. Politiek koordansen tussen Oost en West. “Een Best of Both World politiek”.

Eurofielen menen dat het wel goed komt als er nog meer macht naar Europa gaat. Maar het Covid beleid en de oorlog in de Oekraïne hebben duidelijk gemaakt dat we juist niet naar nog meer Europa toe moeten. Nog meer Europa betekend meer globalisme, meer macht voor de krachten achter de schermen, meer bestuur ver weg uitgevoerd door technocraten, meer klimaatterreur, meer vaccinatiedwang, meer oorlog en nog meer controle. Grote krachten bepalen nu ons gezondheidsbeleid en ons buitenlands beleid. Het experiment Europa zoals het nu bestaat is mislukt. Het moet terug naar de tekentafel.

We gaan die strijd met de klassieke grootmachten sowieso verliezen. We zijn te groot voor het servet, maar te klein voor het geopolitieke tafellaken. Europa moeten slim zijn. Olie B Bommel zou roepen; Tom Poes verzin een list. We moeten kijken naar onze kracht, en niet proberen “grootmachtje” te spelen. De natiestaten binnen Europa moet weer veel meer macht krijgen, zeker over de gezondheidszorg, het milieu, de energievoorziening, de voedselproductie en de migratie. Natuurlijk moet er worden samengewerkt. Maar geen dictaten meer van bovenaf opgelegd door niet gekozen technocraten aangestuurd door de VS. We moeten terug naar de menselijke maat. Mondiaal zien we steeds meer controle drift, in China is dit al eeuwen het geval, daarom is controle daar relatief makkelijk te implementeren. Rusland is ook al decennia een dictatuur. Amerika is van de elites, ook een
dictatuur maar dan net anders. Europa was eigenlijk altijd de positieve uitzondering, het creatieve, relatief vrije, welvarende continent. Vrijheid trekt vrije creatieve geesten aan, vrijheid en creativiteit zorgen voor vooruitgang en vernieuwing. Maar ook in Europa hebben we de verkeerde afslag genomen. We hebben het vrije denken en de creativiteit juist verbannen. We moeten vrijdenken via voorgeschreven regels door overheden. Vrijheden uit een potje, vrijheden die we allang hadden verworven. We worden via zogenaamde vrijheden en trauma’s uit het verleden tegen elkaar opgezet.

Sinds Covid is zelf denken niet meer toegestaan, zelf denken is gevaarlijk geworden, zelf denken kost je je baan, je moet mee met de groep, mee met de Woke-praatjes die via de media onafgebroken over ons wordt uitgebraakt. We moeten het voorgeschreven narratief volgen. Neem de Tweet van korpschef van de Nationale Politie Henk van Essen voorafgaand aan de Canal Parade:

“Vandaag vaart politie mee tijdens #CanalPride. Want wij vinden dat je jezelf moet kunnen zijn, binnen en buiten de politie. Ongeacht je genderidentiteit of seksuele geaardheid. Wij zijn een politie van én voor iedereen. Dáárom doet de politie mee.”

Prima die Canal-Parade maar Henk van Essen is een grote hypocriet. Zelf was ik aanwezig bij een aantal vredige coronademonstraties, Van Essen meet met twee maten, Hij heeft het over jezelf zijn, dat geld niet als je vredig demonstreert tegen de absurde coronamaatregelen, Demonstreren een grondrecht. Helaas, dan slaat de politie erop los, zet honderden ME’ers, honden, drones, paarden en een waterkanon in. Hoezo is de politie er voor iedereen.

Steeds meer mensen krijgen dit door, de wokepraatjes-propaganda is uitgewerkt. Al dendert de propaganda-trein nog wel even door. Gelukkig maar, het kan mij niet gek genoeg zijn. Zet hem op propagandisten. Blijf vooral geloven in de woke-agenda en de heilige Zelensky die onze heilige oorlog voor de democratie aan het voeren is. Jammer eigenlijk dat Amnesty rapport.

De druk om te vaccineren door de overheid nam steeds absurdere vormen aan. Inmiddels is duidelijk dat de vaccins niet werken, bovendien wordt de vaccin-schade meer en meer zichtbaar ook al mag er nog steeds niets over worden gezegd. Het is nog steeds de olifant in de kamer, al kan deze olifant ieder moment veranderen in de olifant in de porseleinkast. We hebben ons het vrije denken laten afpakken door slimme krachten in het duister uit naam van onze eigen gezondheid. Onze vrije creatieve samenleving wordt onder onze ogen afgebroken om plaats te maken voor een alle neuzen dezelfde controle kant op samenleving verpakt in leuke frisse digitale leugenachtige jasjes. Inmiddels zijn de leugens zo groot geworden dat ze niet meer weg gepropagandeerd kunnen worden, ze worden steeds meer zichtbaar, met Rutte als de grootste leugenaar voorop. Hij en zijn regering zijn volstrekt ongeloofwaardig geworden. De toeslagenaffaire, de stikstof leugens en de leugens over de vaccins hebben ervoor gezorgd dat bijna 90% van de Nederlanders het vertrouwen in de regerende clowns hebben verloren. Miljoenen mensen hebben zich ingespoten met vaccins die voor 100% zouden beschermen en voor 100% veilig zouden zijn. Inmiddels wordt steeds duidelijker dat dit een grote leugen is. De vaccinschades zijn niet meer te verbergen bovendien beschermen de vaccins niet. Toch
zet de overheid door, de uitnodigingen voor nieuwe prikrondes zijn alweer de deur uit, straks wordt de vaccinatie natuurlijk ook weer gekoppeld aan de QR-code.

Er is nog steeds een hardnekkige censuur. Een open discussie is niet mogelijk. Een andere mening dan de voorgeschreven mening is verboden, tenminste op de mainstream media. Is dat erg? Nee helemaal niet. Voor iets ouds komt altijd iets nieuws. Een ongecensureerde mening kan op de alternatieve media, daar kan je kritisch zijn op het absurde corrupte beleid. Daar is een discussie mogelijk. Het is een kwestie van tijd tot dat deze alternatieve media groter zijn dan de gevestigde media. Die omslag is nu gaande. De macht kan er weinig aan doen zonder repressief te worden. Ze zijn in hun zelf gegraven valkuil aan het vallen. Worden ze wel repressief dan zijn ze niet meer wie ze pretenderen te zijn, democratisch, tolerant en inclusief, dan wordt het voor nog meer mensen steeds duidelijker dat we afsteven op een intolerante alle neuzen dezelfde kant op controle maatschappij. De kant die Europa juist niet op moet, laat Europa juist niet vanuit een eenheid maar vanuit al zijn individuele lidstaten die vrijplaats op de wereld blijven, vrijheid die zorgt voor creativiteit, vernieuwing en vooruitgang.

Terug naar de grotemensenwereld, de wereld van Peter Stuyvesant, de wereld van het grote geld, macht, drank en vrouwen. Alles draait om grondstoffen schreef mijn aardrijkskunde leraar meester Kiel rond 1973 ieder les met grote letters op het schoolbord.

Op 28 juli hebben Joe Biden en de Chinese president Xi twee uur met elkaar gebeld over het bezoek van Nancy Pelosi aan Taiwan. Fake-news natuurlijk, een gesprek van twee uur voeren met Joe Biden is onmogelijk. Leuk toneelstukje, het is een win win voor de VS en China. Het komt Xi natuurlijk ook heel goed uit, hij kan stoere taal uitslaan, zijn spierballen laten zien. Zo goed gaat het niet in China. Vastgoedbedrijf Evergrande staat op omvallen De lockdowns worden steeds absurder. Chinezen eisen hun geld op van verschillende banken. Er is veel sociale onrust. Een internationaal conflict is een mooie bliksemafleider Toeval bestaat niet in de grote geopolitiek.

De NOS omschreef Nancy als een toppoliticus die de democratie in Taiwan een hart onder de riem kwam steken. In het echte leven had haar bezoek te maken met mijn meester Kiel. Of het nu olie, gas, zeldzame metalen, grond of water is, alles draait om grondstoffen. Wat heeft Taiwan dat Amerika niet heeft. Naast de geopolitieke oorlog in de Oekraïne die ook draait om grondstoffen is er ook een “chip-oorlog” aan de gang of misschien beter een technologische oorlog. In deze slag om de technologische voorsprong speelt de chipfabrikant TSMC, Taiwan Semiconductor Manufacturing Company een hoofdrol. Het is momenteel misschien wel het belangrijkste bedrijf ter wereld. Chips zijn het fundament van de digitale wereld. We zijn verslaafd geworden aan chips, net als we verslaafd zijn aan olie en gas. Hier worden oorlogen voor gevoerd, niet voor de democratie of mensenrechten. Dat is een sprookje om de mensen zand in de ogen te gooien. Het bedrijf uit Taiwan heeft het overgrote deel van de chipmarkt in handen. Chips die nodig zijn om vrijwel alle bedrijven draaiende te houden, van Apple tot Tesla, van de vliegtuigindustrie tot de wapenindustrie. De vraag naar steeds snellere chips is onverzadigbaar. TSMC bedient op dit moment zowel de Amerikaanse als de Chinese markt. In 2020 kwam ongeveer 60% van de omzet van TSMC uit Amerika en ongeveer 20 % uit China.

Hiervoor ging Nancy natuurlijk naar Taiwan. Ze had ook een ontmoeting met de voorzitter van TSMC, Mark Liu. Ze bespraken onder andere de implementatie van de onlangs in Amerika aangenomen Chips en Science Act. Die wet maakt meer dan 50 miljard vrij voor federale subsidies die het voor TSMC aantrekkelijk maakt een chipfabriek te openen in de VS en zo de productielijnen korter te maken van deze zeer belangrijke “grondstof” voor vrijwel iedere sector. Ook Europa is bezig met een “European Chip Act “om de productie van Chips in Europa aantrekkelijk te maken. Amerika zet chipfabrikanten onder druk geen chipmachines te exporteren naar China. Een van die fabrikanten is het Nederlandse ASML Het bedrijf staat onder druk van de VS om de export van zogenaamde EUV Lithografische systemen niet meer aan China te leveren. “De discussie is niet nieuw, maar er is nog geen beslissing gemaakt en op geruchten reageren wij niet.” aldus ASML in eenartikel van Bloomberg. Er is veel meer over te zeggen, maar dan wordt deze column weer veel te lang. Kort door de bocht er woedt een internationale “chip oorlog” misschien nog wel van meer belang dan de oorlog in de Oekraïne. Op CNN zegt Mark Liu uit dat een eventuele inval van China in Taiwan de levering van de broodnodige chips in gevaar kan brengen. Meester Kiel heeft altijd gelijk. Pelosi is ondertussen verwikkeld in een groot schandaal. De Chips & Science Act impliceert een bedrag van meer dan 50 miljard. De act moet chipmakers steunen, maar het steunt ook de familie Pelosi. De echtgenoot van Nancy, Paul Pelosi is een venturecapitalist. Het zijn mensen die niet rijk worden met werken maar met geld geld verdienen. Zij en haar man zijn te definiëren als insiders. Nancy heeft toegang tot geheime informatie, voorkennis en bovendien heeft ze ook nog eens de macht om dingen te beïnvloeden. Dat ruikt naar corruptie en belangenverstrengelingen.

In december was haar commentaar kort en krachtig. “We leven in een vrijemarkteconomie” Of ze er zo makkelijk mee gaat wegkomen is maar de vraag. Wall Street en Big Tech werken nauw samen met gekozen bestuurders om elkaar rijker te maken. Er gaan steeds meer stemmen op om de Members of Congres en hun familie uit te bannen van de handel in aandelen. Op 21 juli verklaarde ze onder ede dat haar man Paul geen gebruik had gemaakt van haar kennis over de op handde zijnde Chips en Science Act. We moeten haar op haar reebruine ogen geloven, al heeft ze de schijn tegen, de Pelosi’s zijn inmiddels goed voor bijna 50 miljoen. Nancy is daarmee een van de rijkste leden van het congres. Het merendeel van deze rijkdom is vergaard via de handel in aandelen en opties door haar man Paul. Die onlangs is aangehouden omdat hij stomdronken een ongeluk veroorzaakte met zijn
Porsche. Maar dan komen we terecht in een aflevering van ShowNuis die alleen maar afleid van waar het echt over gaat. Alles draait om grondstoffen.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.