Alleen geprikte werknemers krijgen betaald verlof bij Amazon

Alleen geprikte werknemers krijgen betaald verlof bij Amazon

Jeff Bezos heeft nieuwe regels ingesteld voor zijn Amazon-personeel. Werknemers die gedwongen worden in quarantaine te gaan, komen alleen in aanmerking voor betaald verlof als zij volledig gevaccineerd zijn. Ook mogen alleen volledig gevaccineerde Amazon-werknemers hun mondkapjes op het werk afzetten, zo maakte het bedrijf donderdag bekend.

De medewerkers hebben tot 18 maart de tijd om zich met minimaal twee prikken te laten injecteren tegen het coronavirus, als ze ‘coronavirusgerelateerd betaald verlof’ willen behouden. Vanaf vrijdag kunnen de gevaccineerden ook hun mondkapje afzetten in de magazijnen van het bedrijf.

In een memo aan het personeel rechtvaardigde Amazon de veranderingen door op te merken dat “de afgelopen weken het aantal Covid-19-gevallen in het hele land sterk is afgenomen”, wat, samen met de hoge vaccinatiegraad, een “positief teken is dat we kunnen terugkeren naar normaal.”

Amazon heeft tot nu toe werknemers verplicht om mondkapjes te dragen, sociale afstand te bewaren en temperatuurcontroles te ondergaan als onderdeel van haar inspanningen om de verspreiding van Covid-19 te stoppen.

Vorige maand verkortte Amazon echter haar Covid-19-beleid voor betaald verlof voor zowel gevaccineerde als niet-gevaccineerde werknemers tot slechts één week. Voorafgaand aan de wijziging kregen medewerkers 10 dagen betaald verlof en daarvoor twee weken.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.