Ancilla Tilia interviewt Edin Mujagic: “Geld Moord”

edin-e1455203171693-1024x7911-blackwhite-1024x791
Edin Mujagic is monetair econoom, spreker en schrijver van het boek “Geld Moord”.
“Als onze welvaart echt enorm is gestegen in de afgelopen decennia, waarom hebben velen dan zo veel moeite elke maand rond te komen? Waarom kunnen vijftig miljoen mensen in Amerika, het rijkste land ter wereld, niet zonder voedselbonnen? Waarom hebben de gaarkeukens in het rijke Westen almaar meer klanten? Waarom kon een gezin vroeger prima leven van één inkomen en nu nauwelijks van twee?”
“Op basis van historische gegevens, cijfers over prijsontwikkeling en economische analyses toont Edin Mujagic onomwonden aan dat de oprichting van de centrale banken de doodsteek is geweest voor de waarde van ons geld en daarmee voor de welvaart. Dat het leven elk jaar duurder wordt, is voor ons net zo vanzelfsprekend als het feit dat de zon elke ochtend opkomt. Maar dat de prijzen almaar stijgen, is een gegeven van de afgelopen eeuw. Wat in 1450 een gulden kostte, was honderden jaren later nagenoeg nog even duur. Dat veranderde drastisch rond 1900. Toen begonnen de prijzen ineens ongekend hard te stijgen, wereldwijd.”
“Niet alleen holden de centrale banken de afgelopen eeuw de koopkracht van ons geld uit maar ze riepen daarmee ook ander onheil over ons af, waaronder de huidige economische crisis. Econoom Mujagic laat niet alleen overtuigend zien wat de (systematisch onderschatte) rol van de centrale banken in het verleden is geweest, hij waarschuwt ook voor de wereld van morgen.”


Podcast

Een donatie aan CAFÉ WELTSCHMERZ is een aandeel in een betere samenleving. Ondersteun Café Weltschmerz!
NL23 TRIO 0390 4379 13

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.