Overtreders van ‘verwarmingsregels’ Zwitserland lopen risico op gevangenisstraf

Overtreders van ‘verwarmingsregels’ Zwitserland lopen risico op gevangenisstraf

De Zwitserse regering heeft drastische maatregelen genomen om de energiecrisis die Europa in de greep houdt te verlichten, meldde de lokale krant Blick dinsdag. Degenen die deze winter de verwarmingsvoorschriften van de regering overtreden, kunnen een boete of zelfs gevangenisstraf krijgen.

Op grond van de regels die in een nieuwe rijksverordening zijn ingevoerd, mogen gebouwen met gasverwarmingssystemen kamers alleen verwarmen tot 19C. Warm water kan alleen worden verwarmd tot 60 ° C en warmtestralers zijn verboden. Ook de zwembaden en sauna’s in Zwitserland moeten deze winter koud blijven.

Mensen die de regels overtreden, kunnen volgens Blick een boete krijgen van maximaal 180 dagelijkse boetes of drie jaar achter de tralies. Een dagtarief kan in dit geval tussen de 30 en 3.000 Zwitserse frank bedragen, afhankelijk van de ernst van de overtreding en de economische omstandigheden van de dader, voegde de Daily eraan toe.

Nutsbedrijven en andere bedrijven die opzettelijk hun gasquota overschrijden, zullen waarschijnlijk nog zwaardere straffen krijgen, zei Blick, zonder in details te treden. De regering zegt echter niet van plan te zijn om op elk huis een politieagent af te sturen.

“We zijn geen politiestaat”, zei minister van Economische Zaken Guy Parmelin vorige week op een persconferentie. Hij voegde er echter aan toe dat “steekproeven” door wetshandhavers mogelijk zijn.

De Zwitserse kantons hebben nu tot 22 september de tijd om suggesties en bedenkingen in te dienen met betrekking tot de ontwerpverordening van de regering.

Westerse sancties die aan Rusland zijn opgelegd als reactie op de militaire operatie van Moskou in Oekraïne, hebben ertoe geleid dat de gasprijzen zijn gestegen tot recordhoogten en de algehele inflatie hebben opgedreven.

De aardgasprijzen in Europa stegen maandag met 30% nadat de Russische Nord Stream 1-pijpleiding niet kon worden hervat vanwege onderhoudsproblemen in verband met sancties. De Russische energiegigant Gazprom, die de pijpleiding exploiteert, zei dat de gasroute voor onbepaalde tijd gesloten zou blijven. Moskou voegde eraan toe dat pijpleidingoperaties zullen worden belemmerd zolang westerse sancties van kracht blijven.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.