Café Weltschmerz met Wellens en Hulleman (8, 9)

Waarom willen wij Oekraïne zo graag in de EU hebben en hoe staat het er nu voor? Hulleman en Wellens zetten beide alles opnieuw op een rij.

Financieel journalist, Arno Wellens en jurist filosoof, Sven Hulleman leggen in een serie het recht rond het financiële systeem onder een vergrootglas. Geen instituut, bank of overheid blijft gespaard. Ook kunt u onder deze video uw vragen en reacties kwijt die dan wellicht in de vervolgafleveringen behandelt worden.

 

 

In deze aflevering een gesprek over Turkije (via Zwitserland). Turkije ligt volgens Hulleman prachtig tussen Azië (het Ochtendland) en Europa (het Avondland).

"Oorlogen worden gevoerd over alles wat vruchtbaar is; vrouwen en grond. Vrouwen krijgen vervolgens kinderen die dan als slaven de grond kunnen bewerken."
In de Turkse grond bevind zich volgens Hulleman een van de grootste onshore hoeveelheid aardolie ter wereld. Binnen het verdrag van Lausanne (1923) werd het Turkije, als verliezers van de oorlog met Griekenland verboden die olie op te pompen. Vanaf 2023 mogen de Turken hun olie oppompen en in de wereldmarkt aanbieden.

Help Café Weltschmerz en onze toekomst met een donatie of adopteer een aflevering: NL23 TRIO 0390 4379 13. Doneren kan ook via crypto-currencies. Ga naar www.cafeweltschmerz.nl/doneer/