China keurt het HIV-medicijn van Genuine Biotech goed voor COVID-patiënten

China keurt het HIV-medicijn van Genuine Biotech goed voor COVID-patiënten

China heeft maandag voorwaardelijke goedkeuring gegeven aan de Azvudine-pil van het binnenlandse bedrijf Genuine Biotech om bepaalde volwassen patiënten met COVID-19 te behandelen, en voegde een andere orale behandelingsoptie toe tegen het coronavirus.

Het Azvudine-tablet, dat China in juli vorig jaar heeft goedgekeurd voor de behandeling van bepaalde hiv-1-virusinfecties, heeft voorwaardelijk groen licht gekregen voor de behandeling van volwassen patiënten met het ‘normale type’ COVID, aldus de National Medical Products Administration in een verklaring.

“Normaal type” COVID is een term die China gebruikt om te verwijzen naar coronavirusinfecties waarbij er tekenen zijn van longontsteking, maar de patiënten geen ‘ernstig stadium’ bereikt hebben.

China stond in februari het gebruik van de orale behandeling Paxlovid van Pfizer toe bij volwassenen met ‘milde tot matige COVID’ en een hoog risico op het ontwikkelen van een ‘ernstige aandoening’. In 2020 keurde China het gebruik van Lianhuaqingwen-capsules goed, een traditionele formule in Chinese geneeskunde, om symptomen van COVID zoals koorts en hoesten te verlichten.

In een klinische studie in een laat stadium vertoonde 40,4% van de patiënten die Azvudine gebruikten verbetering van de symptomen zeven dagen na de eerste inname van het medicijn, vergeleken met 10,9% in de controlegroep, zei Genuine Biotech uit de provincie Henan eerder deze maand in een verklaring, zonder een gedetailleerde lezing van het ‘onderzoek’ te geven.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.