Crisis in de studentenhuisvesting van Rotterdam; Arjen van Susteren en Rob van der Bijl

Crisis in de studentenhuisvesting van Rotterdam; Arjen van Susteren en Rob van der Bijl

De eerste aflevering van een serie over de politiek en toekomst rond onderwijs, huisvesting, arbeid en mobiliteit.

In Rotterdam zijn grote problemen zichtbaar geworden rond de studentenhuisvesting. Terwijl enerzijds de universiteit om commerciële redenen Grootschalig buitenlandse studenten werft, blijkt de studentenhuisvesting een groot probleem. Naast de enorme prijsstijgingen van kamers, blijken buitenlandse studenten er nog slechter vanaf te komen. De afgelopen maanden werd bekend dat deze studenten soms honderden euro’s meer moeten betalen voor vergelijkbare kamers maar ook in auto’s overnachten door het tekort.

Volgens Van der Bijl is deze situatie onnodig. Er zijn voldoende mogelijkheden om huisvesting de financieren, het geld ‘klots over de randen’ en de overheid dient hier haar rol te pakken.

📌Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: tnv Coöperatie Weltschmerz NL23 TRIO 0390 4379 13. Https://www.cafeweltschmerz.nl/doneer.

Arjen van Susteren is stedenbouwkundige en programmaleider Stedelijke Innovatie van het Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie van de Hogeschool Rotterdam

Rob van der Bijl is stedenbouwkundige en gasthoogleraar ‘Duurzame stedelijke ontwikkeling’ aan de Universiteit Gent.