De oorsprong van politieke correctheid, deel 2: Gert Jan Geling, Gerben Bakker en Bert Vuijsje

De oorsprong van politieke correctheid, deel 2: Gert Jan Geling, Gerben Bakker en Bert Vuijsje

Dit is het tweede gesprek uit de serie over politieke correctheid, naar het gelijknamige boek van Gert Jan Geling en Gerben Bakker.

Een belangrijk thema waarin de huidige politieke mechanismes tegen het licht gehouden worden. In een serie van vijf afleveringen gaan de beide schrijvers in gesprek met deskundigen waarin zij per aflevering een hoofdstuk uit hun boek centraal stellen.

Het tweede gesprek gaat over de geschiedenis van politieke correctheid in Nederland. Socioloog Herman Vuijsje is in dit verband iemand die -als auteur van boeken als 'Correct' (1997) een belangrijke rol gespeeld heeft bij het documenteren van dit fenomeen. Met hem bespreken Geling en Bakker de politieke correctheid uit het Nederlandse verleden, waar deze vandaan kwam, en wat de overeenkomsten, en verschillen, zijn met politieke correctheid in het heden. 

Herman Vuijsje is journalist, socioloog en auteur van verschillende boeken waaronder Correct en het vorig jaar verschenen boek Zwartkijkers. 

📌Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: tnv Coöperatie Weltschmerz NL23 TRIO 0390 4379 13. Https://www.cafeweltschmerz.nl/doneer.