De Rohingya en de inkapseling van China; Coen de Jong en Jonathan van Tongeren

Van Nobelprijswinnaar tot oorlogsmisdadiger. Waarom China zich in de Chinese Zee internationaal provocerend gedraagt.

Volgens van Tongeren wordt er in de media zeer beperkt bericht over de situatie in Birma. Als je de situatie goed wilt begrijpen moet je naar de brede context willen kijken en dan gaat het deep down over de mondiale concurrentie tussen China en Amerika.

Help Café Weltschmerz en onze toekomst met een donatie of adopteer een aflevering: NL23 TRIO 0390 4379 13. Doneren kan ook via crypto-currencies; ga naar www.cafeweltschmerz.nl/doneer/

Amerika heeft een keten gecreëerd van landen als Zuid Korea, Japan, de Filipijnen, Taiwan en Vietnam waarmee de hele Oostkust van China ingesnoerd is. dat terwijl die oostkust de enige toegang is die China naar zee heeft en daarmee essentieel voor de Chinese defensie en economie. Jonathan van Tongeren is eindredacteur van de website www.novini.nl en schreef hierover een goed artikel. Van Tongeren studeerde Internationale Betrekkingen en Slavistiek, was van 2006-2010 secretaris-generaal van het European Christian Political Youth Network (ECPYN). Verder is hij redacteur bij uitgeverij De Blauwe Tijger.