De Wereldorde verschuift met enorme consequenties; Coen de Jong en Rob de Wijk

Wie wordt de leidende macht die de regels van het spel bepaalt en de nieuwe Wereldorde kan opleggen? De machtigste partij bepaald!

De liberale wereldorde staat onder druk. China daagt de Verenigde Staten uit en Rusland samen met de Westerse mogendheden knagen aan elkaars fundamenten. Hoe gaat nu de nieuwe wereldorde er uit zien?

Volgens Rob de Wijk vindt er een grote machtsverschuiving plaats. De ‘Liberale Wereld’ heeft sinds eeuwen de orde bepaald en daar lijkt nu met grote snelheid verandering in te komen, met enorme consequenties voor Europa. Door de opkomst van China, het inconsistente beleid van Trump en daarnaast de invloed van de Brexit op de Europesche samenwerking, ontstaat er een versnelde verschuiving in de Wereldorde. De strijd gaat om de leidende macht. Wie wordt de leidende macht die de regels van het spel bepaalt en de nieuwe Wereldorde kan opleggen?

Help Café Weltschmerz en onze toekomst met een donatie of adopteer een aflevering: NL23 TRIO 0390 4379 13. https://www.cafeweltschmerz.nl/doneer