District in Florida beboet met 3,5 miljoen dollar vanwege vaccinatieplicht

District in Florida beboet met 3,5 miljoen dollar vanwege vaccinatieplicht

Het Florida Department of Health heeft een boete van maar liefst 3,5 miljoen dollar uitgedeeld aan Leon County, een district in Florida, omdat de gemeente volgens haar de zogenaamde ‘vaccinatiepaspoortwet’ van Florida heeft geschonden. Deze wet verbiedt bedrijven en overheden om van mensen een vaccinatiebewijs te eisen.

Het district heeft naar verluid deze wet geschonden door van 714 werknemers een certificaat te eisen dat zou bewijzen dat ze zijn gevaccineerd en door 14 van hen die hier niet aan voldeden te ontslaan, aldus de kennisgeving van overtreding.

De gouverneur van Florida, Ron DeSantis, noemde vrijheids -en privacyzorgen als primaire basis voor zijn verbod op vaccinatiepaspoorten in April 2021. Later zwoor hij gemeentes en steden te beboeten die in strijd met deze wet zouden handelen. Door het fors te beboeten van Leon County, voegt DeSantis daad bij woord.

 

 

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.