Ebru Umar valt Koninklijke Horeca Nederland keihard aan

Ebru Umar valt Koninklijke Horeca Nederland keihard aan

Columniste Ebru Umar heeft zich verontwaardigd uitgelaten over Koninklijke Horeca Nederland. Dat laat ze op Twitter weten. Ze vindt het onbegrijpelijk dat KHN de QR-code-samenleving accepteert.

Emar: “Wat ik me serieus afvraag: zijn jullie trots op jezelf dat je braaf doet wat de overheid je opdraagt @KHN? Zijn jullie trots op het uitsluiten van mensen? Met je verhaal over gastvrijheid? Jij wel. Jij niet. Jij wel doorlopen. Jij wegwezen. Hoe verkopen jullie dit aan jezelf?”

De columniste kan op veel bijval rekenen. Zoals maar Jessica Heillbrunn. Die richt zich tot KHN en schrijft: “Jullie zouden kleine horecazaken moeten steunen in hun verzet tegen deze mensonterende en discriminerende maatregelen. Zij voelen zich niet gesteund.”

Aan de andere kant is er ook veel kritiek. Zo schrijft Taco Holland. “Je kan jezelf blijven herhalen tot je groen ziet maar je liegt. Niemand hoeft uitgesloten te worden. Daarnaast is het juist gastvrij om een zo veilig mogelijke omgeving te hebben waar je normaal een hapje kan eten.”

Michiel Huisman valt Emar aan door haar weg te zetten als populist: “Net als je denkt dat het niet populistischer kan. Een branche verwijten dat ze geldende regels uitvoeren. Veinzen dit niet te begrijpen… De @KHN heeft haar bedenkingen heel duidelijk kenbaar gemaakt en houdt zich nu aan de regels. Zo gaat dat in een democratie.”

Emar reageert hierop door te stellen: Pas al de massa opstaat, de massa die het verschil kan maken zoals een branche die vertegenwoordigd wordt door @khn kun je verandering afdwingen. Gevaccineerden zijn gevaarlijker dan ongevaccineerden. Dit zal over een jaar blijken en dan pas hardop geuit durven worden door MSM.”

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.