Een pilot aflevering over de toekomst van de samenleving; Yuri van Geest en Wim de Ridder

 Dit is een pilot aflevering van de nieuwe serie “Studio Weltschmerz”.

(De serie “Café Weltschmerz” blijft onveranderd bestaan.) 

“In het digitale tijdperk kan je niet meer polderen!”


De afleveringen van “Café Weltschmerz” gaan onveranderd over de knelpunten in de samenleving. Daarnaast staan in de afleveringen van “Studio Weltschmerz”, binnenkort oplossingen centraal. Onze bedoeling is dat deze 2 programma’s naast elkaar blijven bestaan. Graag jullie reacties!
In dit gesprek tussen ondernemer Yuri van Geest en futuroloog Wim de Ridder over de toekomst van de samenleving door de ingrepen van technologie, politiek en economie en hoe deze op elkaar interfereren.
Prof. dr. Wim de Ridder is futuroloog. Hij was van 2002 tot 2015 hoogleraar Toekomstonderzoek aan de Universiteit Twente. Hij is opgeleid als econoom en begon zijn carrière bij de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Vervolgens werd hij hoofd Economisch Bureau en Planning van de NMB-Bank, de rechtsvoorganger van de ING Bank. Van 1983 tot 2007 was hij directeur van de Stichting Maatschappij en Onderneming, kenniscentrum van het bedrijfsleven. Hij is professional member van de World Futures Society.
Yuri van Geest is een ondernemer en spreker op het gebied van innovatie, mobiel internet en ‘Singularity’. Singularity is een verzamelterm van de belangrijkste opkomende technologiën zoals ICT, biotech (DNA profiling, synthetische biologie, stamcellen), neurotech, nanotech, robots, 3D printen, artificial intelligence, nieuwe energie, brain computer interfaces en ruimtevaart. De convergentie van deze technologieën leidt tot fundamentele veranderingen in de wereld. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan concrete toepassingen zoals mobiele DNA tests, de opkomst van zonne-energie, de opkomst van kunstmatige intelligentie: robots die veel werkzaamheden zullen overnemen, maar ook het aansturen van objecten in de echte of virtuele werkelijkheid door middel van hersengolven/activiteit, het uitprinten van hersenactiviteit zoals beelden uit dromen en het 3D printen van fysieke goederen en biologische organismen.


[contact-form][contact-field label=’Naam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mailadres’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Website’ type=’url’/][contact-field label=’Reactie’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.