En wat doe jij om uit je bubbel te stappen?

En wat doe jij om uit je bubbel te stappen?

Bubbels. Wees eerlijk, ook jij zit erin. Ook ik ontkom er niet aan. Maar elke goede journalist moet de voors en tegens paraat hebben voor het verhaal dat hij schrijft, net als elke kritische burger de maatschappelijke ontwikkelingen van meerdere kanten moet willen en durven bekijken. Het is niet altijd makkelijk, want met moeite bevochten meningen en visies kunnen toch wankelen elke keer dat je je buiten ‘je stam’ begeeft. Of je wordt gewoon een beetje treurig van wat je aantreft buiten de eigen kring.

Arno Wellens geeft op Twitter aan dat hij er ‘vooral accounts van milieumensen, pro-EU, noem maar op’ volgt. ‘Diversiteit in meningen is rijkdom, no joke,’ geeft de financieel journalist aan. Tegelijkertijd kost het hem moeite: ‘Ik word niet altijd even blij van wat je aantreft. Er is een duidelijke totalitaire stroming zichtbaar, bereid basale rechten op te offeren.’

Wat denk jij? Laat je je nog informeren door de ‘legacy media‘ of surf je grenzeloos langs de vele fora van het internet? Ga je in discussie/in gesprek met andersdenkenden? Gebeurt dat dan op social media of verkies je de ouderwetse kroeg? Log in en laat een reactie achter in het virtuele café om te delen hoe jij erin staat.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.