Heeft sport een verdiende plek in de samenleving?; Bram Bakker met Mark Tuitert

Mark Tuitert werd op 20 februari 2010 olympisch kampioen op de 1500 meter in Vancouver. Op 14 december 2010 werd hij verkozen tot Sportman van het Jaar 2010. Op 4 maart 2014 maakte Tuitert bekend dat hij stopt met schaatsen op professioneel niveau.
mark-tuitert-anp-1024_0
Mark Tuitert gaat binnen Café Weltschmerz een serie interviews maken over wilskracht. Bram Bakker introduceert Tuitert in dit interview over zijn drijfveren en de rol van de sport in de samenleving.
Volgens Tuitert is sport het enige waar mensen de tv nog voor aanzetten en waar over gesproken wordt. De schaatssport is in Nederland redelijk populair en dankzij volle stadions financieel goed geregeld. Er zijn ook kleinere sporten waar dat minder voor geldt. Als voorbeeld noemt Tuitert de zeilers die met hun surfplanken in containers de wereld rondreizen en nauwelijks aandacht krijgen. Bram Bakker vindt dat er teveel aandacht is voor schaatsen. Tuitert bevestigd dat er voor schaatsen teveel titeltoernooien zijn. Maar is de sport daarmee niet teveel in de greep van de commercie is gekomen? Tuitert vindt dat in Europa nogal meevallen. “Los van het voetbal zijn de sporten nog steeds in de greep van de sportbonden.” Het nadeel daarvan is, volgens Tuitert dat de bonden vaak teveel politiek bedrijven en daardoor minder scherpe keuzes maken…..

Doneer Café Weltschmerz, we hebben uw hulp echt nodig! NL23 TRIO 0390 4379 13

(Disclaimer: Wij betalen over uw gift in Nederland belasting)

 
Podcast

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.