‘Huisjes flippen’ en ‘stenen schuiven’ in de grote steden; Sven Hulleman en Arjan van Susteren

De huidige lage rente legt een enorm conflict bloot met grote impact op de toekomstige sociaal-maatschappelijke ontwikkeling van de steden.

Goedkope woningen in “prachtwijken” worden door speculanten massaal opgekocht als investering en veroorzaken daarmee een enorme prijsstijging. Er zijn in de steden in de randstad op termijn geen woningen meer beschikbaar voor de middenklasse met een modaal inkomen. Maatschappelijke diensten als politie, brandweer, onderwijzers, mkb personeel, ambtenaren en medische dienstverleners kunnen in de nabije toekomst niet meer gehuisvest worden.

Arjan van Susteren is stedenbouwkundige en programmaleider bij de Hoge school in Rotterdam over de ontwikkeling van de stedelijke inrichting.

We besloten bij de geboorte van Café Weltschmerz non-profit te zijn en dat willen we ook blijven. Wij willen onafhankelijk zijn van de overheidssubsidie's en sponsoring, van politieke- en commerciële invloed, maar tegelijkertijd onze content wel voor iedereen beschikbaar houden. Om dat te kunnen blijven doen, vragen wij jullie hulp met een regelmatig klein of een eenmalig substantieel bedrag. Grotere bedragen kunnen via een ANBI-regeling. Met jullie bijdrage kunnen we Café Weltschmerz in de lucht houden, om in deze bizarre tijden vol desinformatie, tegenspraak blijvend te faciliteren.

Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: NL23 TRIO 0390 4379 13.