Gemeente vervangt sloten van restaurant Waku Waku

Gemeente vervangt sloten van restaurant Waku Waku

Gemeente Utrecht heeft de sloten van restaurant Waku Waku vervangen. Eerder besloot burgemeester Sharon Dijksma om Waku Waku te sluiten, omdat het restaurant niet zal gaan controleren op de Coronapas. Eigenaren Floris Beukers en Naphassa Parinussa gaven geen gehoor aan dit besluit en bleven gewoon open.

De zaak zat maandag 27 september helemaal vol en ook buiten verzamelden zich tientallen mensen die kwamen om het restaurant steun te betuigen en te protesteren tegen het besluit van de burgemeester. Ook vanmiddag zijn er mensen aanwezig voor het restaurant.

De eigenaren van Waku Waku hebben op Instagram gereageerd . “We moeten dicht. Omdat wij weigeren te discrimineren. Op welke grond dan ook. Onze zaak, waar we zo hard voor hebben gewerkt en zo veel liefde in hebben gestopt, glipt uit onze handen. […] We zijn onthutst.”

Naphassa deelt op Instagram: ‘Waku ligt over vuur en dat maakt me woedend en bang. Alles waar we zo hard voor hebben gewerkt, dreigt uiteen te vallen.[..] Wij laten ons niet dwingen om mensen te discrimineren in onze eigen toko.’

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Naphassa Parinussa (@naphasss)

Jorn Luka reageert op Instagram: ‘Floris en Naphassa zijn fucking strijders. Mijn diepe respect . Tot tranen geroerd. Morgen (dinsdag 28 september) komt de gemeente waarschijnlijk het restaurant sluiten. Isa Kriens en ik gaan in de ochtend langs om onze steun te betuigen.’ En vervolgt: ‘We gaan als community de kans krijgen om te laten zien dat we er voor elkaar zijn. Dat we VOOR verbinding zijn ipv discriminatie. We gaan voor dit soort ondernemers zorgen.

Nu zijn de sloten dus vervangen door de gemeente. Op de deur van het restaurant hangt een brief van de gemeente. Daarin staat dat er sprake is van overtreding op de Wet publieke gezondheid. De burgemeester heeft last onder bestuursdwang opgelegd.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.