Juridische groep spant rechtszaak aan tegen nieuwe wet die artsen verbiedt ‘onjuiste informatie’ te delen

Juridische groep spant rechtszaak aan tegen nieuwe wet die artsen verbiedt ‘onjuiste informatie’ te delen

Een bekende juridische groep heeft een rechtszaak aangespannen tegen de staat Californië vanwege een wet die in september is ondertekend door de democratische gouverneur Gavin Newsom. Deze wet verbiedt artsen, op straffe van de wet, om te discussiëren over wat liberale bureaucraten COVID-19 als ‘onjuiste informatie’ beschouwen.

Volgens de taal van de wetgeving machtigt Assembly Bill 2098 de Medical Board of California en de Osteopathic Medical Board of California om “de verspreiding van verkeerde informatie of desinformatie met betrekking tot het SARS-CoV-2-coronavirus aan te merken als onprofessioneel gedrag.” Bovendien houdt de wetgeving geen rekening met de groeiende hoeveelheid bewijs die aantoont dat de mRNA-injecties zelfs minimaal schadelijk of levensbedreigend kunnen zijn.

Volgens een rapport van UncoverDC hebben twee artsen, vertegenwoordigd door het Liberty Justice Center, de rechtszaak aangespannen bij de U.S. District Court voor het Central District of California tegen de Medical Board of California en de Attorney General of California.

Mark McDonald, MD, een psychiater uit Los Angeles, en Jeff Barke, MD, een eerstelijnsarts in Orange County, dienden ook “papieren in om een ​​voorlopige voorziening te vragen om hun recht op vrije meningsuiting te beschermen naarmate de zaak zich ontvouwt”, citeerde UncoverDC uit een persbericht van de juridische groep. Sommige juridische experts zijn van mening dat de Californische wetgeving een schending is van de vrijheid van meningsuiting in de Grondwet onder het Eerste Amendement, wat neerkomt op wat door doktoren is beschreven als een “gigantische gag order aan doktoren”, die zou kunnen leiden tot een uittocht van doktoren uit Californië.

“Wetenschap is niet statisch. Wetenschap evolueert van nature voortdurend en is het onderwerp van eindeloze discussies”, vervolgde het persbericht van het Liberty Justice Center.

“Dat werd geaccepteerd in medische en academische kringen voorafgaand aan de politiek gedreven reacties op COVID-19. In de afgelopen twee jaar hebben politici en volksgezondheidsfunctionarissen zichzelf echter de arbiters van ‘wetenschappelijke consensus’ genoemd, vervolgde het bericht van de juridische organisatie.

“Nu legt een nieuwe Californische wet nog meer macht in de handen van bureaucraten om aanvaardbare medische behandelingen en advies te bepalen. Assembly Bill 2098, ondertekend door gouverneur Gavin Newsom op 30 september 2022, machtigt de Medical Board of California om professionele sancties en zelfs intrekking van licenties in te stellen tegen artsen die informatie over COVID-19 delen die de ‘wetenschappelijke consensus’ in twijfel trekken”, voegde het eraan toe.

De juridische groep legde verder uit:

Onder de voorwaarden van de nieuwe wet, Assembly Bill 2098, is de Medische Raad bevoegd om artsen te straffen die “verkeerde informatie” delen met hun patiënten, en vervolgens “verkeerde informatie” definieert als alles wat “in tegenspraak is met de hedendaagse wetenschappelijke consensus”. Natuurlijk hebben de Centers for Disease Control en andere volksgezondheidsautoriteiten tijdens de COVID-19-pandemie hun openbare presentatie van de wetenschappelijke gegevens voortdurend verschoven. Gouverneur Newsom sloot zelf scholen en zelfs buitenruimtes – beleid dat nu algemeen wordt erkend als onwetenschappelijk en schadelijk.

Twee artsen komen in opstand tegen de machtsgreep door Californische bureaucraten om de vrijheid van meningsuiting van artsen te beschermen en ervoor te zorgen dat ze hun patiënten ongestoord kunnen adviseren.

In een interview in oktober met KUSI noemde Barke de wetgeving ‘on-Amerikaans en totalitatarisme’.

De wet “zegt verkeerde informatie betekent valse informatie die wordt tegengesproken door de hedendaagse wetenschappelijke consensus, in strijd met de zorgstandaard. Dus wetenschappelijke consensus is waar dit wetsvoorstel over gaat,” vertelde hij de outlet.

“Weet je, de realiteit is dat er niet zoiets bestaat als wetenschappelijke consensus. Tenzij je natuurlijk alle dokters censureert die het niet eens zijn met de regering, en dat is precies wat ze proberen te doen. Wetenschap is het tegenovergestelde van consensus. Het is een uitdagende consensus,” voegde hij eraan toe.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.