Kroning Charles goed nieuws voor WEF?

Kroning Charles goed nieuws voor WEF?

Queen Elisabeth II is niet meer. Leve de Koning. Koning Charles. Zullen zijn banden met het World Economic Forum (WEF) en diens oprichter Klaus Schwab een grote impact hebben op de uitvoer van een mondiale agenda die vanuit Davos wordt opgesteld?

Men kan op meerdere manieren naar het Koningshuis (welke dan ook) kijken. De een walgt ervan dat mensen bij geboorte zoveel weelde in hun schoot geworpen krijgen, en vinden dat het geen pas heeft in een democratische meritocratische samenleving. Een ander smult van de roddels: hoe absurd de rijkdom, en hoe groot de landgoederen mogen zijn, niemand ontkomt aan het drama van het leven. Intriges, depressies, ingewikkelde financiële constructies, liefdesdrama’s. Onkreukbare prinsen en prinsessen versus de rebellen en schandes van de familie.

Mogelijkheden

Maar er is nog meer dan de soap. De koninklijke familie heeft alles waar veel mensen hun hele leven van dromen: geld, status en een netwerk. Waar het blauwe bloed komt gaan deuren open en verschijnen de mogelijkheden. Koning Charles III zal zijn rol anders invullen dan zijn moeder. Het is enigszins koffiedik kijken, maar analyses zijn al gemaakt.

Charles maakt zich sinds jaar en dag sterk voor natuurbehoud. Daar is het CO2-dossier onvermijdelijk bij gekomen de laatste decennia. Hij ziet het WEF als een partner bij uitstek om vorm te geven aan een ‘duurzame toekomst’ zonder fossiele brandstof en uitstoot. Zie onderstaande registratie van een toespraak uit januari 2020 voor het WEF als voorbeeld daarvan.

Initiatieven

Wat te denken van de podcast over de lancering van de Great Reset samen met Klaus Schwab? Zijn optreden op de Green Horizon Summit (-‘de cruciale rol voor financiën’, georganiseerd door de Green Finance Institute, City of London Corporation en het WEF? Het Sustainable Market Initiative (-‘building a sustainable future’) en zijn push voor een ‘Global Marshall Plan to save the environment‘?

Mondiaal platform

Daags na het overlijden van Queen Elizabeth maakte Vox een korte video over de mogelijke koers van de Britse Royals. Er zal in het budget gesneden worden, is de verwachting. Te veel mensen staan op de loonlijst en ook de uitgaven aan personeel en (onderhoud van) materieel zal teruggebracht moeten worden. Aan de andere kant zal de nieuwe koning “op zoek gaan naar een nieuw mondiaal platform voor de koninklijke familie.”

Klimaatkoning

Zal hij zijn contacten met het WEF aanwenden om de tanende invloed van de familie te compenseren? In 2018 zei hij in een documentaire nog dat hij “niet zo stom zal zijn om, eenmaal koning, nog langer naar voren te treden als activist,” haalt Truth Talk in een artikel herinnering. Mogelijk zal hij andere manieren vinden om zijn doelen alsnog te behalen. Of heeft hij veel van zijn doelen al bereikt door de grootste financiële instellingen en ‘groene organisaties’ met elkaar te verbinden?

Het stuk over de machtswisseling besluit: ‘We zullen moeten afwachten of Charles de neutrale opstelling van de Britse staatshoofden zal voorzetten, of dat hij de ideale klimaatkoning van ESG- (‘Equal, Social and Green’) en WEF-pleitbezorgers wordt.’

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.