Maagdeneilanden-generaal ontslagen nadat zij JPMorgan aanklaagde wegens link met Jeffrey Epstein

Maagdeneilanden-generaal ontslagen nadat zij JPMorgan aanklaagde wegens link met Jeffrey Epstein

Zoals vorige week bekend werd, heeft de procureur-generaal van de Amerikaanse Maagdeneilanden, Denise George, een rechtszaak aangespannen tegen de Amerikaanse bank JPMorgan wegens vermeende financiële voordelen van de sekshandeloperatie van Jeffrey Epstein – minder dan een maand nadat George een schikking van $ 105 miljoen had bereikt met de nalatenschap van Epstein, die ermee instemde  Epstein’s eilanden te liquideren en alle bedrijfsactiviteiten in de regio te staken.

Ook interessant: Vorige week raadde Weltschmerz al dit boek aan waarin Epstein’s leven vanuit een wel heel interessante invalshoek wordt beschreven, namelijk over zijn relatie met de staat.

Drie dagen later is George nu werkloos, nadat gouverneur Albert A. Bryan Jr. haar had ontslagen omdat ze naar verluidt de rechtszaak tegen JPMorgan had aangespannen zonder zijn toestemming.

Volgens de klacht, wist “JPMorgan voor meer dan een decennium dat het niet voldeed aan de federale regelgeving met betrekking tot Epstein-gerelateerde accounts, zoals blijkt uit zijn te late inspanningen nadat Epstein was gearresteerd op beschuldiging van federale sekshandel en kort na zijn dood, toen JPMorgan te laat voldeed aan de federale wetgeving.”

Het gaat echter veel dieper dan alleen de JPMorgan-rechtszaak…

De rechtszaak tegen JPMorgan Chase was niet de hele reikwijdte van George’s achtervolging van de overblijfselen van Epstein’s netwerk van samenzweerders. Hoewel Little St. James (“Pedo Island”) en het aangrenzende eiland dat eigendom is van het landgoed Epstein in maart 2022 te koop werden aangeboden, zorgde de actie van George ervoor dat het uitgangspunt van een verkoop niet doorging. Ze trad op in haar voormalige hoedanigheid van procureur-generaal van het Amerikaanse Maagdeneiland en plaatste retentierechten op de eilanden op basis van een rechtszaak over civiele afpersing. Die rechtszaak werd aangespannen in 2020 na de “dood” van Epstein in augustus 2019. De rechtszaak beweerde dat Little St. James Island werd gebruikt als onderdeel van een netwerk van lege vennootschappen die Epstein manipuleerde om de activiteiten van zijn mensenhandelnetwerk te verbergen.

Die rechtszaak werd echter begin december 2022 beslecht tussen het landgoed van Epstein en het kantoor van George. Volgens de overeenkomst zou het landgoed van Epstein meer dan $ 105 miljoen betalen aan de regering van de Amerikaanse Maagdeneilanden als restitutie. Naast dat bedrag worden de retentierechten die de verkoop van de eilanden van Epstein verhinderen, verwijderd op voorwaarde dat de helft van de opbrengst van de verkoop ook aan de Amerikaanse Maagdeneilanden zal worden gegeven via een trust die het heeft geopend om het geld toe te wijzen aan de financiering van overheidsprogramma’s. Dit, om seksueel misbruik op de archipel te bestrijden. “Deze schikking herstelt het geloof van de bevolking van de Maagdeneilanden dat haar wetten zonder angst of gunst zullen worden gehandhaafd tegen degenen die ze overtreden. We geven een duidelijk signaal af dat de Maagdeneilanden niet zullen dienen als toevluchtsoord voor mensenhandel”, verklaarde procureur-generaal George bij de aankondiging van de schikking in een van haar laatste daden voordat ze werd ontslagen.

Ondanks de oplossing van de directe zaak van de Amerikaanse Maagdeneilanden tegen de activa van het landgoed Epstein, blijven er vragen bestaan ​​over de activiteiten in het rechtsgebied van George.

Een van de meest mysterieuze en misschien wel meest vitale lege vennootschappen om te onderzoeken, Southern Country International, was de eerste internationaal opererende bank die in 2014 door Epstein op de Amerikaanse Maagdeneilanden werd geopend. De bank werd geopend toen John Percy de Jongh Jr. als gouverneur van het gebied. Tijdens zijn ambtsperiode benoemde De Jongh de huidige gouverneur Albert A. Bryan Jr. in zijn regering als commissaris van het Amerikaanse ministerie van Arbeid van de Maagdeneilanden. Ondanks dat er niet veel activiteit in de boeken staat, zou Southern Country International zijn licentie bij de Amerikaanse Maagd vijf keer verlengen vóór de vermeende ondergang van Epstein.

Tegen de tijd dat Epstein stierf, had zijn op de Maagdeneilanden gevestigde bank minder dan $ 700.000 aan activa. In december 2019, maanden na zijn vermeende zelfmoord, maakte Epsteins nalatenschap echter maar liefst $ 15,5 miljoen over aan Southern Country International. In minder dan een maand tijd daalden de activa van de bank tot minder dan $ 500.000. Mark Epstein, de broer van Jeffrey en uitvoerder van zijn nalatenschap, verklaarde dat de bank werd gebruikt om bestaande schulden te betalen van de activa waarover hij controle had. Hoewel de bank niet expliciet werd genoemd in het persbericht over de schikking van december, beschrijft die aankondiging wel de actie van de Maagdeneilanden tegen Southern Trust Company, een houdstermaatschappij die wijst op een grotere schaal van Epstein-bedrijven die verbonden zijn met Southern Country International. Het is onduidelijk hoe de beschuldigingen in de rechtszaak van George tegen JPMorgan Chase verband houden met de postume activiteit van de bankoperatie van Epstein op de Maagdeneilanden.

Na haar ontslag is assistent-procureur-generaal Carol Thomas-Jacobs benoemd in een interim-functie om de vrijgekomen zetel van George te vervullen. Ze zal het kantoor overnemen, terwijl het zich aansluit bij een lopende lijst van eisers die actie hebben ondernomen tegen grootschalige banken met betrekking tot hun rekeningen bij Epstein. Iets meer dan een maand voor de indiening van George werden meerdere class action-rechtszaken aangespannen tegen JPMorgan Chase en Deutsche Bank, waarin werd beweerd dat elke instelling willens en wetens profiteerde van de criminele activiteiten van Epstein. Die rechtszaken vielen samen met een andere aangespannen tegen Epstein-medewerker Leon Black, de miljardair die eerder CEO was van Apollo Global Management voordat zijn relatie met de pedofiel hem in de schijnwerpers zette.

De civiele procedure tegen Black beweert dat de in ongenade gevallen financier de eiser in 2002 heeft verkracht in een landhuis dat eigendom is van Epstein. Een woordvoerder van Black vertelde Forbes dat de beweringen tegen hun cliënt “categorisch” onjuist waren. Hun reactie op Forbes volgt op een gelijkaardige reactie van Deutsche Bank, die de publicatie vertelde dat de rechtszaak die tegen hen is aangespannen “ongegrond is”. Ondanks de omvang van deze rechtszaken, heeft de ernst van de rechtszaak van George tegen JPMorgan Chase zeker de grootste plons veroorzaakt in de ooit stilstaande wateren van de beerput van het Epstein-debacle. Het vuren laat echter weinig hoop over dat de golven veroorzaakt door haar laatste optreden als procureur-generaal enige waarheid naar de kust zullen spoelen..

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.