Machtsspelers van het WEF richten zich op psychedelica-industrie

Machtsspelers van het WEF richten zich op psychedelica-industrie

De bijeenkomsten van het World Economic Forum, het collectief van de wereldwijde elite die nu onlosmakelijk verbonden is aan het schilderachtige Zwitserse stadje Davos, is niet de gebruikelijke plaats waar je een sjamaan zou verwachten, ademwerk zou doen of je lichaam laat ‘aarden’. Echter, de meetings van regeringsleiders en bedrijfsleiders van dit jaar zullen toegang geven tot een “Medical Psychedelic House of Davos”-programma met bijna 40 sessies en sprekers, waaronder onderzoekers, ondernemers, investeerders – en sommigen die zichzelf als sjamanen beschouwen.

Hoewel het geen deel uitmaakt van de kernagenda van Davos, die commerciële activiteiten niet toestaat, zal het programma zich afspelen op de belangrijkste promenade van de stad, waar traditioneel Fortune 500-bedrijven worden getoond aan de aanwezigen van de conferentie.

Het programma, een primeur voor Davos, laat zien ‘hoe ver de psychedelica-industrie is gekomen’, aldus de organisatoren.

“Het is echt een grote verschuiving voor wereldleiders om te informeren naar hoe ze psychedelica kunnen gebruiken”, zegt Marik Hazan, chief executive officer van Energia Holdings Inc., het in New York gevestigde bedrijf dat het evenement organiseert. Energia is een houdstermaatschappij voor Tabula Rasa Ventures, een accelerator voor psychedelische bedrijven, en Hazan is een managing partner bij Tabula Rasa. Het programma is bedoeld om gesprekken op gang te brengen over het verantwoord uitrollen van psychedelica voor medisch gebruik en om landen en bedrijven aan te moedigen dergelijke behandelingen op te nemen in de dekking van de gezondheidszorg.

Andere deelnemers zijn de Chopra Foundation, een non-profitorganisatie die is opgericht door Deepak Chopra, pleitbezorger van alternatieve geneeswijzen, de Icahn School of Medicine op Mount Sinai, Imperial College London en de University of Ottawa.

WEF speelt in op ‘populariteit’ psychedelica

De industrie maakt haar debut in Davos te midden van een renaissance van de belangstelling voor de drugs. De meeste worden nog steeds als illegaal beschouwd, hoewel een aantal steden en staten sommige psychedelia al hebben gedecriminaliseerd. De aandelenkoersen van bedrijven zijn achtergebleven, waar ze wachten op resultaten van klinische onderzoeken op lange termijn om de werkzaamheid en risico’s van stoffen als MDMA, LSD, psilocybine, ayahuasca en 5-MeO-DMT te testen. De AdvisorShares Psychedelics ETF heeft dit jaar meer dan 50% van zijn waarde verloren.

Andere sponsors van het evenement zijn Maya Health, een dataplatform, en Irwin Naturals, een vitamine- en supplementbedrijf. Enkele van de grotere organisaties die aanwezig zijn, zijn Compass Pathways, Field Trip Health en de Multidisciplinaire Vereniging voor Psychedelische Studies of MAPS.

De zakelijke kant

Twee sjamanen die van plan zijn de bijeenkomst bij te wonen, schuwen ook zakelijke onderwerpen niet en zeggen dat deze diep verweven zijn met waar zij mee bezig zijn.

Florencia Bollini is gespecialiseerd in 5-Me0-DMT, bekend als de “God-molecule” vanwege de korte maar intense ervaringen die het oproept. Ze is ook de oprichter van een aantal jonge bedrijven op het gebied van psychedelica, waaronder het in Los Angeles gevestigde Nana en het in Brighton, Engeland gevestigde Rewire. Laatstgenoemde is op zoek naar $5 miljoen aan startkapitaal waarover Bollini zei dat het een methode voor 5-MeO-DMT zal ontwikkelen die de doeltreffendheid ervan zal verbeteren en het risico op negatieve ervaringen zal verminderen. Klinische proeven staan gepland voor volgend jaar.

Ze verwacht dat de Davos-ervaring anders zal zijn dan haar jaarlijkse bedevaarten naar Burning Man, het beroemde festival in Nevada, waar ze haar vrouwelijke benadering van psychedelische geneeskunde laat zien. “Het is belangrijk om politici voor te lichten over wat ‘geneest’,” vertelde Bollini me over haar missie. “Dit is een groot moment voor psychedelica. Na er zo lang aan te hebben gewerkt, zijn we klaar om een ​​oplossing te onthullen waarvan we weten dat deze werkt, omdat we hem keer op keer in de underground scene hebben getest.”

Sylvia Benito, die het evenement in Davos bijwoont, heeft diepgaande expertise in ayahuasca en heeft ervaring met het beheren van gezinsinvesteringen. Ze zal advies geven over verschillende benaderingen die investeerders kunnen gebruiken voor psychedelica, zoals het financieren van biotech-achtige bedrijven die behandelingen onderzoeken, versus bedrijven die klinieken of retraites exploiteren waar patiënten therapie krijgen.

Het evenement zal niet slechts lezingen en rondetafelgesprekken impliceren.

“We zullen een aantal ervaringsgerichte en meeslepende dingen meemaken”, zegt Maria Velkova, een managing partner bij Tabula Rasa; meditatie, ademwerk en extatische dans onder deze.

Als dat begint te klinken als Burning Man, overweeg dan dit: “Er zullen absoluut geen drugs ter plaatse zijn”, aldus een woordvoerster van Energia.

Nu rest de vraag: Wat is het werkelijke doel van het vergroten van het bereik en gebruik van psychedelica door het WEF? En waarom nu? Wij zijn benieuwd naar jouw mening, deel deze hieronder in de comments.

Een reactie die mijns inziens de spijker op de kopt slaat is van ene Joanni:

“Diepe zucht….t’WEF….
Al millennia worden er talloze planten gebruikt, om inzicht te verwerven in de kernvraag: wat is deze werkelijkheid, wat is hier gaande? Is dit alles? Wat is de grondslag van dit bestaan? Ik ben zelf psychonaut en heb wel enige ervaring met verschilende heilige planten en chemicaliën. Helpers zou ik ze ook willen noemen. Het is zeker geen pleziertje voor mij en ik beschouw mijn onderzoekingen als serieus wetenschappelijk onderzoek. Psychedelica, zoals ze tegenwoordig genoemd worden, zijn niet om te feesten.
Maar waarom nu WEF die zich hier mee bemoeit?
Wel, om verschillende redenen denk ik zo.
Onder hun vlag zit inclusiviteit. Dus als ze hun bereik willen vergroten dan ook de psychonauten erbij.
Deze mensen zijn vindingrijk en gaan verder in hun onderzoekingen en dat is een aanwinst voor hun transhumane cyberspace programma. Maar de allergrootste reden denk ik, is hoe de farmaceutische industrie, verder zijn klauwen kan slaan in de naïve gebruiker, door hem afhankelijk te maken van een stof die andere werelden opent. Vergelijk ketracel white. Een mooie analogie.
En nog een reden denk ik: WEF staat voor corruptie, en zo wordt ook het eeuwenoude gebruik van heilige planten gecorrumpeerd door er synthetisch product van te maken, precies zoals de Rockefellers deden met de medicijn industrie in het begin van de 19de eeuw, door folkmedicine uit te faseren en olie als basis voor de ‘nieuwe, betere’ medicijnen te introduceren. De eeuwen oude peyote rituelen bijvoorbeeld, waarbij men samen is en zeer nader komt tot een diep weten, in groepsverband ligt nu ten prooi aan de Nieuwe spiritualiteit die door hen als staats religie nu gepromoot wordt. Lees het boek Eiland, van Aldous Huxley, zijn laatste boek, en natuurlijk Brave new world.
Het gaat erom, denk ik, om de controle van de nieuwe orde, te verpakken in een spiritueel jasje, zodat men invulling en zingeving heeft in een door hen georganiseerd slavenbestaan. Wat men moet begrijpen, is dat voor het nemen van een heroïsche dosis b. v. psilocibine, enorme moed nodig is en dat de gevolgen diepgaand zijn, en dat het geopenbaarde, onderzoek vergt van de gene die het nam. Onderzoek inzichzelf, zonder verdere hulpmiddellen. Zonder verder nog behoefte te hebben voor herhaling elk weekend. Elk half jaar of langer, misschien, en weloverwogen. Niet een of andere zelf aangeprezen WEF flut sjamaan, die een paar sjamaam workshops deed en denkt ervaring te hebben in het begeleiden van nieuwsgierigen in de onzichtbare maar aanwezige werelden. Het gaat WEF om controle en macht. Niets is heilig voor hen. Alles wordt verdraaid.”

Ook deze reactie van ene Leonardo is noemenswaardig:

“Ik denk dat het WEF dat deel van zijn aanhangers weer wil terugkrijgen die ze de afgelopen twee jaar zijn kwijtgeraakt dat ze toch het goede met de mens voor hebben. Ik zie het als een extra mistgordijn die deze organisatie al jaren aan het creëren is om met haar progressief liberalistische gedachte een schijnbare gelijkheid voor alle mensen te bewerkstelligen. Doel is echter dat er een globalistische Marxistische machtsstructuur ontstaat waarbij uiteindelijk de persoonlijke vrijheid van mensen gaat verdwijnen en dat deze machtsstructuur voor een groot deel gaat bepalen hoe de mens zou moeten leven. Dat de mensen die blijkbaar in deze wokegedachte geloven zich niet realiseren is dat deze machtsstructuur als een wolf in schaapskleren over hun neerdaalt met allerlei verlokkingen om hen in die richting te dirigeren. En daar past zo’n psychedelisch uitstapje prima in en om ook van het stoffige elitaire imago af te komen. 😉”

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.