“Mensen blijven vaak hangen in rancune”; Hans Luyckx en Arjan Erkel

Arjan Erkel werd op 12 augustus 2002 door vier gewapende mannen ontvoerd in Machatsjkala, de hoofdstad van de Russische deelrepubliek Dagestan, waar hij sinds april 2002 werkte voor de Zwitserse missie in Dagestan. Hij hield zich daar bezig met de opvang van vluchtelingen uit Tsjetsjenië, dat aan Dagestan grenst. Erkel werkte voor Artsen zonder Grenzen Zwitserland. AzG was een van de weinige in Dagestan opererende internationale organisaties. De organisatie verleende bijstaand aan de bevolking op het gebied van gezondheidszorg en ving ook Tsjeteense vluchtelingen op.

Arjan Erkel is cultureel antropoloog en oud-medewerker van de internationale hulpverleningsorganisatie Artsen zonder Grenzen (AzG). Hij werd bekend doordat hij in de zomer van 2002 werd ontvoerd in Dagestan. Erkel werd na 607 dagen gevangenschap vrijgelaten, door tussenkomst van een vereniging van KGB-veteranen. Tegenwoordig is hij ondernemer en geeft hij veel lezingen en workshops over verbinding en vrijheid van denken en doen.

Hans Luyckx is operationeel directeur van IJsfontijn
een ontwikkelstudio in gaming. Zij ontwikkelen vooral games voor educatie. “Play for learning serious impact”.

Help Café Weltschmerz en onze toekomst met een donatie of adopteer een aflevering: NL23 TRIO 0390 4379 13. https://www.cafeweltschmerz.nl/doneer