Miss World Nederland wil geen vaccin en zegt Miss-verkiezing af

Miss World Nederland wil geen vaccin en zegt Miss-verkiezing af

Dilay Willemstein mocht Nederland eind van dit jaar vertegenwoordigen bij de Miss World-verkiezingen in Puerto Rico maar daar ziet ze nu vanaf. Voor deelname moest ze zich laten vaccineren en dat wil ze niet.

Het was voor de 21-jarige Willemstein geen makkelijke beslissing. Ze wist al een paar maanden dat ze alleen met vaccinatie kon deelnemen aan de Miss World-verkiezing. Ze heeft nu de knoop doorgehakt en zegt niet klaar te zijn voor een vaccin. Ook weet ze niet of ze zich in de toekomst laat vaccineren.

Op social media krijgt het model/zangeres/danseres veel steunbetuigingen. Ze oogst bewondering omdat ze haar eigen oordeel ten opzichte van het vaccin zwaarder laat wegen dan sociale druk en (potentiële) roem. ‘Dilay Willemstein heeft niet alleen een fraai uiterlijk, maar ook karakter. Ze volgt haar eigen pad,’ zegt een gebruiker op Twitter. Op hetzelfde platform laat iemand weten: ‘Ik hou van mensen die ruggengraat tonen.’ Ook journalist Peter Vlemmix schenkt aandacht aan de jonge vrouw: ‘Karakter’

De Miss World verkiezingen zullen plaatsvinden op 16 december in Puerto Rico. Lizzy Dobbe werd tweede bij de nationale verkiezing van Miss World en reist daarom als runner-up naar het eiland om Nederland te vertegenwoordigen.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.