Monica Smit klaagt politie Victoria aan voor COVID-19-optreden

Monica Smit klaagt politie Victoria aan voor COVID-19-optreden

Bron en vertaling: Stichting VaccinVrij

Monica Smit heeft besloten de politie van Victoria (Australië) aan te klagen vanwege hun uiterst harde en volgens haar misplaatste optreden tijdens de COVID-19-periode. Dit optreden roept veel vragen op over de proportionaliteit en rechtmatigheid van het politieoptreden tijdens een gezondheidscrisis.

Tijdens de pandemie hebben we wereldwijd, ook in Nederland, soortgelijke situaties gezien waarbij de politie strikte handhaving van maatregelen uitvoerde die soms op gespannen voet stonden met burgerrechten. Deze situaties hebben geleid tot een breder debat over de rol van de politie in crisistijden. De essentie van deze discussie draait om de balans tussen het beschermen van de volksgezondheid en het waarborgen van de individuele vrijheden en rechten van burgers.

In het geval van Monica Smit ligt de focus op de vraag of de politie tijdens de pandemie handelde binnen de grenzen van hun bevoegdheden en met de juiste mate van proportionaliteit. Dit is een belangrijk punt, omdat de politie er in de eerste plaats is om de bevolking te beschermen en te dienen, niet om politieke beslissingen zonder meer af te dwingen.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.