Must watch: “Over waarom de wereld gek is geworden” – Ivor Cummins & Dr. Jacob Nordangård

Must watch: “Over waarom de wereld gek is geworden” – Ivor Cummins & Dr. Jacob Nordangård

Ivor Cummins, MSc Biochemical Engineering, deelde gisteren via YouTube een video die in korte tijd veel reacties op riep. De video, met de titel ‘Stunning Short History – of Why the World has Gone Mad, impliceert een lezing door Dr. Jacob Nordangård die in slechts halfuur uitlegt waarom wereld ‘gek’ is geworden, en hoe we op dit punt zijn gekomen. Ook onze ‘eigen’ prins Bernard blijft niet onvermeld.

“Een verbijsterend gedetailleerd inzicht over de decennia lange voorbereiding. Voor al je vrienden die nog steeds met oogkleppen lopen. Uiteraard met rijke bronvermelding.”, aldus een Weltschmerz-kijker die ons op deze video wees.

Cummins, die tevens spreker was op onze Science Summit afgelopen zomer, zegt zelf het volgende over de lezing: “Deze is een blijvertje. Niet veel meer dan een half uur – en je zult beter geïnformeerd zijn over cruciale geschiedenis dan 99,99% van de mensen – over WAAROM we zijn waar we zijn in de wereld.” De lezing biedt volgens hem de context waarmee zowel het verleden en het heden worden verklaard, als de toekomst wordt voorspeld.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.