Opvolger Poetin ‘zal veel erger zijn’

Opvolger Poetin ‘zal veel erger zijn’

We moeten inzien dat wie er ook na Poetin komt, veel erger zal zijn.’ Dat zegt voormalig Amerikaans generaal Ben Hodges.

De uitspraak over Poetin is hier terug te lezen in een kort bericht van een Oekraïens medium. Het Australische ABC News publiceerde een kleine twee weken geleden een interview met Hodges. De podcast is bewerkt tot een groot artikel.

De oud-militair meent dat de oorlog laat zien dat het Russische leger kwetsbaar en corrupt is, dat vele kleinere gebieden en republieken hun kans schoon zullen zien om zich van Rusland af te scheiden. Hij noemt Tsjetsjenië en Dagestan in het bijzonder. Betekent de oorlog in Oekraïne een verzwakking van de nationale staat, en daarmee het einde van Rusland?

Zo ver gaat Hodges niet. Hij ziet bijvoorbeeld dat de economie van het land garen spint bij de nieuwe geopolitieke verhoudingen. Die ontwikkeling, de eventuele afgang van Poetin, zijn mogelijke opvolgers, en nog veel meer komen aan bod in het artikel.

Over de positie en de motivatie van Hodges mag de lezer zelf een oordeel vellen, hij beweert in ieder geval zelf ‘absoluut niet op te roepen tot een regime change.’

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.