Over Humanisme en vrijdenken; Sid Lukkassen en Boris van der Ham

Over humanisme en secularisme wereldwijd.

Boris van der Ham is voormalige Nederlandse politicus voor D66. Hij zat van 23 mei 2002 tot 20 september 2012 in de Tweede Kamer. Voordien was hij landelijk voorzitter van de Jonge Democraten. Boris is ondernemer, bestuurder, schrijver, acteur en onbezoldigd voorzitter van het Humanistisch Verbond.

DEN HAAG - Een lege vergaderzaal met op de voorgrond de attributen van de voorzitter en de griffie, wetboeken, woordenboeken, de koran, twee bijbelvertalingen en.... een alarmnummer op de telefoon

"In dertien landen op de wereld kun je de doodstraf krijgen voor godslastering of afvalligheid," aldus Boris van der Ham. Hij ontmoette vrijdenkers die werden belaagd met kapmessen en nu vingers missen omdat ze de slagen nog maar net konden afweren. Westerlingen zijn geneigd te denken dat dingen beter worden in de wereld: er heerst een progressief vooruitgangsgeloof. Maar Boris doet een boekje open over ongelovigen in de islamitische wereld. Zijn universele idealen werkelijk universeel? En houdt Frans Timmermans er een lineaire, simplistische visie op de geschiedenis op na?

Voel de urgentie voor een andere samenleving en doneer Café Weltschmerz! NL23 TRIO 0390 4379 13

Podcast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.