Pieter Lakeman interviewt Nils de Heer; De “prachtige handel” van de Rabobank

Nils de Heer werkte ruim twintig jaar binnen Banking & Finance en werd in 2010 zelfstandig productontwikkelaar. Door zijn vele gesprekken met topbankiers, economen en hoogleraren zat hij met zijn neus dicht op de kredietcrisis.
249775EA147E103886750855B80ABC77-de-pijnbank

Dit gesprek met Pieter Lakeman gaat over zijn onlangs verschenen boek ‘de Pijnbank‘.

5710a_9789021401928_cvr
De Rabobank was altijd een bank die het anders deed. Maar de bank kon niet kiezen tussen haar onderscheidende coöperatieve wortels, en de spannende glans van beursgenoteerde concurrenten. De pijnbank toont de gevolgen van die strategie.
De balans van de Rabobank is volledig ontwricht, waardoor het op grote schaal verstrekken van nieuwe hypotheken en kredieten vrijwel onmogelijk is geworden. Claims en rechtszaken in binnen- en buitenland stapelen zich op. Een volgende (buitenlandse) boete kan gemakkelijk enkele miljarden euro’s bedragen en de laatste financiële reserves van Rabobank laten verdampen. Nils de Heer toont aan dat sommige problemen zo diepgeworteld zitten, dat ze weleens een groot risico zouden kunnen betekenen voor het voortbestaan van de bank.

Ondersteun Café Weltschmerz! NL23 TRIO 0390 4379 13
(Disclaimer: Wij betalen over uw gift in Nederland belasting)


Podcast

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.