Plezierverbod – Column Pieter Stuurman

Plezierverbod – Column Pieter Stuurman

Plezierverbod

Deze column van Pieter Stuurman verscheen in De Andere krant van 9 juli

Het kabinet komt met grootse plannen om het alcoholgebruik terug te dringen. In het kader van de schijnbaar ongelimiteerde infantilisering van de samenleving, gaan onze surrogaat-pappies en mammies ons voorschrijven wat we mogen drinken en wat niet. Want oh oh, als deze wijze mannen en vrouwen ons niet dwingend instrueren hoe we moeten leven, dan zuipen we ons allemaal de tering. En dan zouden we zomaar dood kunnen gaan. En dat mag natuurlijk niet.

Het zou immers kunnen dat die idioten die wij allemaal zijn, een mogelijke kwaal of zelfs een enigszins vroeger overlijden dan strikt genomen noodzakelijk zou zijn voor lief nemen in ruil voor een beetje levensplezier waarnaar we, als gevolg van de alsmaar verder opgevoerde crisisellende, snakken. Nee, dan is het maar goed dat het “ouderlijke” gezag daar paal en perk aan stelt. Voor onze eigen bestwil!

Dus, een verbod op verkoop van wijn in supermarkten, geen biertje meer in de sportkantine en, jawel daar issie weer: een avondklok! Want dat is de vorige keer ook een doorslaand succes gebleken, dus maakt het nu standaard deel uit van de ‘gereedschapskist’ die zich alsmaar verder vult met gereedschappen die de bedoeling hebben om aan ons gedrag te sleutelen. Want anders zouden kunnen gaan doen wat we zelf graag doen en dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. We zouden immers massaal doodvallen als gevolg van onze oneindige domheid, en we zouden daar dan nog lol bij hebben ook.

Dat we sowieso allemaal doodgaan (leven is nou eenmaal 100% dodelijk) doet er kennelijk niet toe. Onze lieve overheid bepaalt wat goed en slecht voor ons is, en daarmee basta! En alles wat we leuk of aangenaam vinden, en waartoe we zelf besluiten (ook al weten we dat het een bepaald risico met zich mee kan brengen) is dus faliekant slecht, en moet daarom verboden worden. Zodat we allemaal langer leven, of tenminste, zo lang als de baasjes willen. Of dat leven het dan nog waard is om te leven, speelt geen rol. Niemand mag op eigen houtje nog ergens over beslissen en dat geldt ook voor onze persoonlijke gezondheid en de mogelijke lengte van ons leven.

Dus, lieve baasjes: schrijf ons alsjeblieft ook voor hoe laat we voortaan naar bedje moeten, bij welke temperatuur we een jasje aan moeten als we naar buiten gaan, en dat we voortaan 24/7 een helmpje moeten dragen, want we kukelen voortdurend van trappen en stoepranden, en dat is natuurlijk zo onveilig al de pest. En wie daartegen protesteert, is dus een voorstander van ongelukken en vroegtijdige sterfte, en moet per direct worden geëlimineerd, want die is een gevaar voor de vrije samenleving.

Precies zoals iemand die kritiek heeft op het regeringsbeleid een gevaar is voor de democratie, iemand die zijn gedachten uitspreekt een gevaar is voor de vrije meningsuiting, en iemand die zich beroept op zijn grondrechten de grondwet ondermijnt.

Gezellig samen balend 100 worden onder de beschermende overheidsparaplu is het devies. Vreugdeloos leven als medicijn tegen alle kwalen. Gehoorzamen als enige optie. Namens onze hoeders wens ik daarom iedereen een lang en ellendig leven toe, want zelf kiezen voor een plezierig leven dat heel misschien wat korter zou kunnen zijn, is binnenkort niet meer toegestaan. Mensen die weigeren dat plezier af te staan “kosten de samenleving miljoenen” en daarvoor moeten alle onschuldige zuurpruimen opdraaien, en vooral de aandeelhouders van de zorgverzekeraars zouden daardoor wel eens wat van hun megawinsten kunnen mislopen. En dat kan natuurlijk al helemaal niet.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.