Politici en hun invloed in Talkshows; Hajo Smit en Birte Schohaus

download

 

Birte Schohaus is promovendus bij de afdeling Journalistieke Cultuur en Media. In haar promotieonderzoek “Politici op televisie – wat zit erachter?” Hoe programmaformats en de interactie tussen politici en journalisten elkaar beïnvloeden” combineert zij onderzoek naar televisieinterviews met dat naar televisieformats (met name de talkshow) en besteedt daarbij aandacht aan de  toenemende mediatisering van de politiek en de ontwikkelingen binnen de Publieke Omroep.

De afgelopen jaren was zij betrokken bij dezelfde afdeling als docent en onderzoeker waar ze werkcolleges gaf in de minor voor de vakken Inleiding Medialandschap, Publieksgericht Schrijven en Introduction Journalism Studies. Daarnaast is zij werkzaam als freelance journalist op het gebied van politiek, cultuur een maatschappij voor o.a. De Groene Amsterdammer. Vanaf januari zal zij voor Café Weltschmerz gaan interviewen over politiek in de media.

pauw_en_witteman-610x180

Schohaus onderzocht de gang van zaken bij: Pauw, DWDD, Buitenhof, RTL Late Night en WNL. Haar onderzoek zal in januari gepubliceerd worden. Bij café Weltschmerz een voorgesprek…..

Een donatie aan CAFÉ WELTSCHMERZ is een aandeel in een betere samenleving. Ondersteun Café Weltschmerz!
NL23 TRIO 0390 4379 13

Podcast