Politieke correctheid zit het debat in de weg; Teun Gautier en Wierd Duk

Is er oorlog binnen de linkse, de rechtse en tussen de oude en nieuwe media en hoe gaan journalisten daar onderling mee om? Over karaktermoord, demonisering en censuur.

 

 

“Wat je in Duitsland ziet is, dat het meer nog dan in Nederland politiek correct is, maar dat het debat daardoor niet wordt verstoord. In Duitsland weten die Grünen heel goed waar ze het over hebben, terwijl in Nederland bij de linkse opiniemakers inhoudelijk niets voorstelt. ”

Wat is er aan de hand met de linkse media dat kritische journalisten en online media het zo moeten ontgelden? Waarom fulmineren journalisten tegen elkaar en wordt het publiek met onwaarheden bekogeld? Waarom worden serieuze en inhoudelijk goed argumenterende journalisten door collega’s gedemoniseerd?

Een gesprek tussen media deskundige en uitgever Teun Gautier met Wierd Duk.

Onze gesprekken worden opgenomen in de collectie van het Instituut voor Beeld en Geluid. Ze zijn relevant en blijven geldig voor de toekomst. Help deze toekomst met een donatie of adopteer voor 100,00 euro een aflevering en kom met je naam in de leader: NL23 TRIO 0390 4379 13