Senator en arts Rand Paul wil ‘kleine tiran’ Fauci uit zijn functie als NIAID-directeur verwijderen

Senator en arts Rand Paul wil ‘kleine tiran’ Fauci uit zijn functie als NIAID-directeur verwijderen

Sen. Rand Paul, Amerikaans oogarts en politicus, vertelde maandag in een uitzending van “Jesse Watters Primetime” dat hij deze week een amendement voor de Senaat zal indienen om Dr. Anthony Fauci te verwijderen uit zijn functie als directeur van het National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID).

Paul, zelf een arts die het leiderschap van Fauci tijdens de pandemie vaak heeft uitgedaagd en bevraagd, zei dat hij de rol van Fauci wil decentraliseren, zodat niet slechts één “kleine tiran” politieke invloed kan “monopoliseren” in naam van de volksgezondheid. Fauci is sinds 1984 directeur van het NIAID. ​​

“Morgen hebben we een vergadering van de gezondheidscommissie en… ik zal een amendement indienen over het elimineren van de positie van Anthony Fauci. Ik denk dat we zijn positie moeten schrappen, het in drieën moeten verdelen en drie nieuwe bestuurders moeten benoemen die door de Senaat zullen worden goedgekeurd ‘, vertelde Paul aan Jesse Watters.

“Het probleem met het hebben van slechts één persoon die 40 jaar deze positie behoudt, is dat deze de macht monopoliseert en een cultuur creëert die niet bevorderlijk is voor wetenschappelijk onderzoek. Je hebt mensen nodig die vragen stellen. Dat is wat wetenschap is -vragen stellen en het naar voren brengen van hypotheses en deze proberen te bewijzen aan de hand van experimenten. Maar Dr. Fauci en Dr. Collins hebben allebei aangetoond dat wanneer je het niet eens bent met hun politieke opvattingen, ze achter je aan zullen gaan.”

Paul wees op een uitgelekte e-mailuitwisseling tussen Fauci en het toenmalige hoofd van het National Institute of Health (NIH) Francis Collins, die blijkbaar samenspanden om de experts en artsen in diskrediet te brengen die de ‘groepsimmuniteitsbenadering’ promoten. Uit de e-mails bleek dat Fauci en Collins van plan waren om een ​​”verwoestende verwijdering” van de artsen achter de Great Barrington Declaration te bewerkstelligen. De Great Barrington Declaration kan worden gezien als het internationale equivalent van het Nederlandse Artsen Covid Collectief, waarbij artsen, virologen en andere medische experts over de hele wereld zich hebben aangesloten.

“Als een persoon als Dr. Fauci $5 miljard aan vermogen beheert, is het niet goed dat we een kleine tiran hebben die de mensen wil neerhalen met wie hij het niet eens is,” zei Paul. “Dat is niet bevorderlijk voor wetenschappelijk onderzoek. Hem uit de regering verwijderen is iets dat eigenlijk allang had moeten gebeuren. Zo zou niet één persoon een monopolie van zoveel macht kunnen hebben, die hij tegen zijn vijand kan gebruiken.”

Paul zei dat hoewel hij van zijn democratische collega’s geen steun verwacht voor het amendement, hij wel gelooft dat de “dam breekt aan de democratische kant” over COVID in bredere zin.

“Als je oude mannen in de senaat ziet, die naar Biden luisteren zonder hun mondkap op, maar vervolgens wel willen dat je 4-jarige een mondkap draagt, geloven mensen dit niet meer”, zei Paul. “Het publiek is slimmer dan deze mensen, en dat begint te blijken. Ik denk dat het hun wil om mee te gaan in autoritarisme doet stoppen. Het is slechts een kwestie van tijd, dus we kunnen nu niet opgeven onze vrijheid terug te nemen.”

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.