Boeken Die U Niet Mag Lezen, Paul Cliteur en Andreas Kinneging bespreken “Hercules op de tweesprong”

Toen Andreas Kinneging, afkomstig uit een katholiek gezin, 10 jaar oud was vroeg hij aan zijn vader: bestaat God wel? De vraag had verstrekkende gevolgen. Het gezin seculariseerde, maar later vroeg Kinneging zich af of daarmee toch niet waardevolle inzichten verloren waren gegaan. In 1988 schreef hij, inmiddels zelf een liberaal, over het liberale denken. Daarna maakt hij een ontwikkeling door. In 1994 promoveerde hij in Leiden op een dissertatie over de antieken, in het bijzonder over Cicero. Steeds meer kwam het contrast tussen de Antieken en de Modernen hem voor de geest te staan. Hij koos voor de Modernen. Zijn boek Hercules op de tweesprong dat Cliteur en Kinneging in deze uitzending van Boeken die U niet mag lezen bespreken, geeft verdere opheldering over zijn positie.

Deze video is geproduceerd door Café Weltschmerz. Café Weltschmerz gelooft in de kracht van het gesprek en zendt interviews uit over actuele maatschappelijke thema’s. Wij bieden een hoogwaardig alternatief voor de mainstream media. Café Weltschmerz is onafhankelijk en niet verbonden aan politieke, religieuze of commerciële partijen.

Waardeer je onze video’s? Help ons in de strijd naar een eerlijker Nederland, vrij van censuur en Steun Café Weltschmerz en word Stamgast!
Registreren – https://cafeweltschmerz.nl/register/
Wil je onze nieuwsbrief ontvangen in je mailbox?
Nieuwsbrief – https://cafeweltschmerz.nl/nieuwsbrief/
Wil je op de hoogte worden gebracht van onze nieuwe video’s? Klik hierboven dan op Abonneren!

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.