Álle drugs legaliseren: Rudie Kagie en Freek Polak

Uit cijfers blijkt dat de helft van alle inzet van justitie en politie, en ook de helft van de bezetting van onze cellen, drugsgerelateerd is.
De Amsterdamse psychiater Freek Polak pleit al jaren voor het legaliseren van àlle drugs. Hij doet dit op grond van dertien jaar ervaring als specialist bij de drugsafdeling van de GGD. Polak is medeoprichter en bestuurder van Stichting Drugsbeleid, Cannabis Social Club Amsterdam en het Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod. Hij vertegenwoordigde als bestuurslid de European Coalition for Just and Effective Drug Policies bij internationale conferenties en vergaderingen van de VN en de EU. Volgens Polak zal een belangrijk deel van de drugsgerelateerde criminaliteit automatisch verdampen zodra recreatief gebruik wettelijk is toegestaan. Legalisering is de enige oplossing. Alleen al omdat we nu enorme hoeveelheden belastinggeld en menskracht besteden aan iets wat zich niet laat uitroeien. Uit cijfers blijkt dat de helft van alle inzet van justitie en politie, en ook de helft van de bezetting van onze cellen, drugsgerelateerd is.
📌 U kunt Cafe Weltschmerz met een donatie, helpen pluriform en onafhankelijk te blijven. Op onze site vindt u alle informatie; Https://www.cafeweltschmerz.nl/doneer


[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.