De vervolging van Gideon van Meijeren

In alweer de zestiende aflevering van De Andere Tafel ontvangt hoofdredacteur van De Andere Krant, Karel Beckman, die de vaste presentator Pieter Stuurman eenmalig vervangt, als gasten de juristen Jeroen Pols (mede-oprichter Voorwaarheid) en Frank Stadermann (oud-advocaat). Zij praten over het besluit van de Haagse rechtbank om een taakstraf op te leggen aan FVD-Kamerlid Gideon van Meijeren vanwege “opruiing tot gewelddadig optreden tegen het openbaar gezag” tijdens de boerenprotesten. Ook al verklaarde de politicus keer op keer dat hij “geweldloos verzet” voorstaat. Volgens Pols en Stadermann is er sprake van een politiek proces en toont de uitspraak het failliet van de onafhankelijke rechtspraak.

Noot: in de uitzending wordt gesteld dat op 20 juni het hoger beroep plaatsvindt in de rechtszaak van Willem Engel die vanwege hetzelfde ‘vergrijp’ is veroordeeld. Dit is onjuist. Het gaat om een andere rechtszaak.

Deze video is geproduceerd door Café Weltschmerz. Café Weltschmerz gelooft in de kracht van het gesprek en zendt interviews uit over actuele maatschappelijke thema’s. Wij bieden een hoogwaardig alternatief voor de mainstream media. Café Weltschmerz is onafhankelijk en niet verbonden aan politieke, religieuze of commerciële partijen.

Waardeer je onze video’s? Help ons in de strijd naar een eerlijker Nederland, vrij van censuur en Steun Café Weltschmerz en word Stamgast!
https://cafeweltschmerz.nl/register/

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen in je mailbox?

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte worden gebracht van onze nieuwe video’s? Klik hierboven dan op Abonneren!

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.