Hahnemann’s Homeopathie herschreven – Maarten Oversier en Ewald Stöteler

Meer weten over Ouwendorp Tegels? Klik op de onderstaande link:
https://www.ouwendorp.nl/

Maarten Oversier, regressie- en reïncarnatietherapeut en auteur van het recent verschenen boek ‘Bestaansrecht’, in gesprek met de vermaarde klassieke homeopaat en filosoof Ewald Stöteler (1957). Ewald herschreefde ‘bijbel’ van de homeopathie: ‘Hahnemann Homeopathy’ van Samuel Hahnemann (1755-1843), grondlegger van de homeopathie, met actualisaties naar onze huidige tijd.

In 1977 besloot Ewald de opleiding tot klassiek homeopaat te volgen. ‘Vanaf het moment dat ik in aanraking kwam met homeopathie ging voor mij het licht aan’, zegt hij. Als verpleegkundige deed hij veel klinische ervaringen op, die hem hielpen in zijn beroep als homeopaat. Inmiddels staat hij bekend als een grootheid in dit vakgebied. Nog steeds past hij zijn ongelooflijke kennis van ziekte en gezondheid toe in de dagelijkse homeopathische praktijk. Als internationaal docent aan opleidingsinstituten in Zwitserland, Japan, Engeland, Duitsland en Nederland verspreidt hij zijn kennis in opleidingen, bij- en nascholingsseminars en specialisaties.

Homeopathische, holistische principes zijn feitelijk op ieder wezenlijk menselijk, sociaal vraagstuk van toepassing, zo leert ons Ewald. Zijn inzichten in fysiologische processen, zijn kennis van het functioneren van het menselijk lichaam, organen en orgaansystemen, weefsels en de processen van het menselijk bewustzijn zijn uniek. Evenals zijn kijk op de actuele gecompliceerde wereldwijde ontwikkelingen blijken zijn inzichten en ervaringen in gezonde en pathologische processen en de miasma-leer, zoals ontdekt en beschreven door Hahnemann, van onschatbare waarde.

Een bijzondere combinatie voor het herschrijven van dit boek. Zijn ruim 40 jaar ervaring in een homeopathische praktijk en het eindeloos bestuderen van de ‘Organon der Chronische ziekten’, maken het boek van onmetelijke rijkdom. Ewald beschikt over een ongekende kennis over ziekte en gezondheid, de immuniteitsleer en de ‘effecten’ van vaccinaties. In deze uitzending deelt Ewald onder andere zijn visie en wijsheid over de huidige coronatijd.

Over het boek: net als Hahnemann is Ewald in staat om de waardevolle en specifieke tijdlijn te ontdekken die Hahnemann doormaakte tijdens de ontwikkeling van zijn klassieke homeopathie, afgerond in de 6eeditie van Organon. Homeopathie is wereldwijd gebaseerd op de 4eeditie van Organon. De 5e en de 6e editie zijn vrijwel genegeerd door de rest van de wereld. Ewald vult het gat tussen de twee uitersten: de 4e en de 6e editie van Hahnemann’s Organon en zijn boek The Chronic Diseases. Hierdoor wordt duidelijk dat het gelijkheidsbeginsel zoveel meer is dan alleen het kiezen van de juiste remedie. Het in het Engels geschreven boek ‘Hahnemann’s Homeopathy’ is een waar geschenk geschreven door een man die zijn liefde voor de homeopathie, zijn praktijk en zijn patiënten boven alles stelt en die weet dat dit zijn doel is in het leven.

Home

Hahnemann’s Homeopathy

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.