Jongeren over hun toekomst (deel 3): Geert Dales en Maartje Smit

Maartje Smit is 17 jaar (2001) zit op het gymnasium en komt uit Ermelo. Hobby’s zijn kickboxen en Cafe Weltschmerz. Zij verbaast zich over de enorme verandering in de samenleving. Haar interesse in de politiek komt voort uit de grote verscheidenheid van politieke meningen tussen haar ouders. Zij groeide op met twee meningen, waardoor zij Al vroeg haar eigen weg zocht.
Dit gesprek is het derde gesprek uit de serie over de toekomst van jongeren door Geert Dales. De opkomende generatie gaat voor het eerst in de geschiedenis een onzekere, mindere toekomst tegemoet! Geboren in een periode van voorspoed en weergaloze luxe worden de jongeren in een razendsnel veranderende wereld vol onzekerheden gedropt. Studieschuld, beperkte aansluiting tussen studie en arbeid, kleine baantjes, onbetaalbare huisvesting en de onmogelijkheid tot evenwichtige gezinsvorming, maken het lastig om een toekomst uit te stippelen. Maar hoe denken zij daar zelf mee om te gaan en hoe straks de samenleving vorm te gaan geven?
📌Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: tnv Coöperatie Weltschmerz NL23 TRIO 0390 4379 13. Https://www.cafeweltschmerz.nl/doneer.


[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.