Monetaire financiering voorkomt depressie: Edgar Wortmann, Martijn v/d Linden, Niels Verduijn

De corona-crisis jaagt Europa in de schulden. De kans op faillissementen en een grote depressie is groot. Met monetaire financiering is de schade te beperken. Minister van financiën, Wopke Hoekstra, wil daar echter niet aan. Niels Verduijn (Ons Geld) bespreekt met Edgar Wortmann (jurist) en Martijn van der Linden (econoom) wat monetaire financiering is en waarom het nu zo belangrijk is. Anders dan velen denken is monetaire financiering volgens Wortmann helemaal niet verboden in Europa. Achtergronden leest u in zijn artikel ‘Monetary financing in the euro area’.
Gebruikte links
https://www.nrc.nl/nieuws/2020/03/30/discussie-over-eurobonds-is-bij-coronacrisis-overbodig-a3995312
https://blog.onsgeld.nu/inhetkort/
https://blog.onsgeld.nu/monetary-financing-in-the-euro-area/
Bekijk deze video op YouTube:


Bekijk de video op LBRY.tv:

Luister de podcast op SoundCloud:

[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.