Waarom demoniseren de media selectief politici? Marielys Roos en Sander Boon

Wat beweegt de media om zo selectief, negatief en persoonlijk om te gaan met nieuwkomers in de politiek?
We zagen het eerder bij Pim Fortuyn, Geert Wilders en nu Thierry Baudet. Terwijl op een partij als DENK slechts in de kantlijnen gereageerd wordt. Lijstrekkers van legitieme partijen met een electoraat van honderduizenden tot miljoenen stemgerechtigden worden gedemoniseerd en uitgesloten van bestuurlijke deelname. Wat hebben die partijen gemeen dat zij zo eenduidig gedemoniseerd worden en waarom toeteren de massamedia hier kritiekloos mee met de politieke elite? Zijn de media zelf gepolitiseerd?
Onafhankelijk gemeenteraadslid en fiscalist Marielys Roos en politicoloog Sander Boon is politicoloog en schrijver.

We besloten bij de geboorte van Café Weltschmerz non-profit te zijn en dat willen we ook blijven. Wij willen onafhankelijk zijn van de overheidssubsidie’s en sponsoring, van politieke- en commerciële invloed, maar tegelijkertijd onze content wel voor iedereen beschikbaar houden. Om dat te kunnen blijven doen, vragen wij jullie hulp met een regelmatig klein of een eenmalig substantieel bedrag. Grotere bedragen kunnen via een ANBI-regeling. Met jullie bijdrage kunnen we Café Weltschmerz in de lucht houden, om in deze bizarre tijden vol desinformatie, tegenspraak blijvend te faciliteren.
Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: NL23 TRIO 0390 4379 13.

[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.