Zielige zieke schaapjes! – de Tafel van Feshtali S2-01

In deze aflevering spreken we met Sita van Keimpema, de voorvrouw van Farmers Defence Force (FDF) en de derde op de kandidatenlijst van Belang Van Nederland (BVNL). Het onderwerp van ons gesprek was de ziekte blauwtong en de bedreiging die het vormt voor onze veehouderij.

Sita van Keimpema deelde haar inzichten en expertise over blauwtong, een virale ziekte die voornamelijk runderen, schapen en geiten treft. Ze legde uit hoe veehouders worden getroffen door de gevolgen ervan.

Na het gesprek met Sita nam Willy Verweij het stokje over. Willy is boerin en coördinator voor de waterschappen bij BVNL. Ze deelde haar perspectief op de problematiek rond blauwtong, besprak ook de uitdagingen waar boeren voor staan en de mogelijke oplossingen in samenwerking met de waterschappen.

Daarna sprak Shohreh met gedragsdeskundige Romy Quint over de stress en angst die voortkomen uit de crisis en de effecten daarvan op de samenleving. Romy deelde inzichten over hoe stress en angst zich kunnen verspreiden en impact kunnen hebben op individuen en gemeenschappen. Ze besprak ook mogelijke strategieën en middelen om met deze situaties om te gaan en veerkracht op te bouwen.

Deze video is geproduceerd door Café Weltschmerz. Café Weltschmerz gelooft in de kracht van het gesprek en zendt interviews uit over actuele maatschappelijke thema’s. Wij bieden een hoogwaardig alternatief voor de mainstream media. Café Weltschmerz is onafhankelijk en niet verbonden aan politieke, religieuze of commerciële partijen.

Waardeer je onze video’s? Help ons in de strijd naar een eerlijker Nederland, vrij van censuur en Steun Café Weltschmerz en word Stamgast!

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.