Volendamse horeca controleert niet op coronapas

Volendamse horeca controleert niet op coronapas

Veel horeca-ondernemers in Volendam handhaven de coronapas niet, of hebben zelfs een sticker met de tekst ‘Vrijheidszone’ op de deur. Ze zien de pas als tijdrovend maar ook de mentaliteit speelt een rol: “Wij hebben geen zin om agentje te spelen.”

De Telegraaf maakte een reportage vanuit Volendam. De krant doet geen melding van pascontroles maar ziet daarentegen een klimaat waarbij horecapersoneel uit solidariteit met elkaar de opgelegde regels vanuit Den Haag laat gaan: “Het is te druk. Het neemt te veel tijd in beslag en wij hebben geen zin om agentje te spelen.”

 

Geen van de gasten maakt er een punt van. Een bezoeker vindt het weliswaar vreemd maar tekent geen protest aan. Een ander toont begrip: “De horeca-ondernemer is natuurlijk geen politie agent. En het kost weer extra tijd. Gezien het huidige personeelstekort…”

Niet overal houdt de horeca zich evenveel of op dezelfde manier aan de maatregelen. Het Utrechtse restaurant Waku Waku moest de deuren sluiten. Dat moest omdat ze zich openlijk uitspraken tegen het beleid en aangaven niet te willen controleren. Op andere plekken is controle standaard ingebouwd bij de ontvangst, of kijken ze slechts steekproefsgewijs. Er zijn ook plaatsen waar ze de maatregelen negeren. Horeca-ondernemers uit Volendam posten volgens verslaggever Jeroen Holtrop in grote getale de stickers met Vrijheidszone op social media.

Grappig feit: de enige plek waar De Telegraaf ziet dat er gecontroleerd wordt is café-restaurant De Vrijheid.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.