Voor alle jongeren, over geld; Sven Hulleman, Dairmuid Renaud en Kenan Boot

Er zijn van die momenten in het leven waardoor je denkt: wat ik doe, doet er toe. Ook bij Café Weltschmerz hebben we die ambities. Ook al zijn ambities volgens Oscar Wilde: ‘for an empty soul’. IJdele gedachtes wellicht. Maar ineens doken er bij Café Weltschmerz twee wel zeer jonge kijkers op: Dairmuid Renaud en Kenan Boot. Zij wilden, voor hun lessen Aardrijkskunde op het Herbert Vissers College in Nieuw-Vennep, klas 2k, in contact komen met Sven-Ake Hulleman. Om hem wat vragen te stellen over geld. Een goed idee want je hoort dingen die je nergens anders hoort. En een slecht idee, want die man blijft maar praten.

Waarom dit vraaggesprek niet eens in beeld brengen voor alle jongeren in Nederland? Die wel bezoek krijgen van De Nederlandse Vereniging van Banken, maar niet van het tegengeluid.
Gewapend met drie vragen kwamen de jongens naar Amsterdam op een zondag. ‘Wat is geld?’ ‘Wat kost een brood over 20 jaar met inachtneming van de groeiende economische macht van China’ en ‘Wat moeten wij met ons spaargeld doen?’. Geweldige vragen. En ziehier het resultaat. Oordeelt u zelf maar. Moet Hulleman de gifbeker krijgen net als Socrates, voor het vergiftigen van de jeugd? Of moeten alle Nederlandse kinderen dit interview zien?

[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.