Wel of niet stemmen 15 maart? Zo kunnen we stemmen én samen fraude tegengaan

Wel of niet stemmen 15 maart? Zo kunnen we stemmen én samen fraude tegengaan

  • 14/03/2023

Stemmen of niet stemmen, wel of niet meedoen aan het systeem, verkiezingen zinvol of zinloos: de meningen verschillen. Maar wie stemt, wil natuurlijk wel dat zijn of haar stem eerlijk geteld wordt.

In 2021 stemde een aantal inwoners van Amsterdam tijdens de Tweede Kamerverkiezingen op Willem Engel, destijds kandidaat voor de partij Lijst 30. Hun stemmen bleken niet geteld te zijn. Dit is erkend door zowel de Kiesraad als de Rechtbank van Amsterdam.

Mede naar aanleiding hiervan gaan vier samenwerkingsverbanden (Police for Freedom, Samen voor Nederland, Voorwaarheid en Ik, De Burger) samen met hun achterban controles uitvoeren op de verkiezingen van 15 maart aanstaande. Ze willen dit op een aantal manieren gaan doen, onder andere via controle-activiteiten bij de stembureaus en via controles van de uiteindelijke tellingen.

Meld je aan via https://controle-verkiezingen.nl/ en verkrijg via deze website ook alle informatie over hoe jij hieraan kunt bijdragen.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.