Welkom in de islam, Joram; Vlog Dennis Honing

Welkom in de islam, Joram; Column van Dennis Honing

Tot ieders verbazing bleek oud PVV politicus Joram van Klaveren zich te hebben bekeerd tot de Islam. Maar wat velen is ontgaan is dat hij meteen ook direct onomwonden positie in nam tegen het salafisme, volledig in islamitisch jargon. Hij is dus net als ex PVVer Arnoud van Doorn bekeerd tot de islam, maar laat zich in tegenstelling tot laatstgenoemde niet in met salafisten. Van Klaveren mailde met de bekende Britse bekeerling Timothy Winter. Een gevestigde criticus van het salafisme. Hierover en meer, in deze monoloog aangaande de bekering van oud PVVer Joram van Klaveren.

In deze monoloog word gesproken over de maatoeridie stroming en de ashaari stroming. Dit zijn de twee klassieke geloofsleer-stromingen van de soennitische islam. Het salafisme staat hier buiten, wat de theologische rivaliteit tussen deze twee soennitische werelden verklaard.

📌Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: tnv Coöperatie Weltschmerz NL23 TRIO 0390 4379 13. Https://www.cafeweltschmerz.nl/doneer