Vrijwilligers

Vrijwilligers

Café Weltschmerz is een kleine organisatie die door vrijwilligers gedragen wordt. De keuze om met onbetaalde medewerkers te werken is noodgedwongen omdat er geen budget is om medewerkers te betalen.

Om het voortbestaan van Café Weltschmerz te garanderen zijn we regelmatig op zoek naar nieuw bloed. Iedereen die zich intrinsiek met ons verbonden voelt kan in principe bijdragen.

Wil jij je mede verantwoordelijk maken voor het proces van organiseren, registreren en publiceren van onze gesprekken? Wil je werkervaring opdoen of bijdragen vanuit je vakgebied? Kom ons dan versterken! 

Vacature webredacteur

Als webredacteur van Café Weltschmerz ben je wekelijks aanwezig in de studio waar onze gesprekken worden opgenomen. Je maakt kennis met interessante sprekers en interviewers. Binnen ons team hou je je bezig met het redigeren en controleren van teksten op website, YouTube-kanaal en onze andere online platforms en word je de (mede)redacteur van de nieuwsbrieven.

Ben jij pro-actief, heb je een vlotte pen, academisch werk-en denkniveau en affiniteit met journalistiek en actualiteit, stuur dan een bericht naar productieweltschmerz@gmail.com en we nodigen je graag uit voor een kennismaking.

Wat hebben we te bieden?

  • Je werkt samen in een team
  • Je krijgt ruimte om werkervaring op te doen of om je vakgebied in te zetten
  • Je maakt kennis met uiteenlopende actuele onderwerpen en interessante sprekers.

Wat bieden we niet?

Houd er rekening mee dat we niet alle kosten kunnen vergoeden. Soms drinken we met elkaar een drankje of is er ruimte voor een etentje. Er is geen sprake van een vrijwilligersvergoeding of verzekering.

Samenwerken

Bij Café Weltschmerz werkt iedereen zelfstandig, binnen het team. In overleg met elkaar kan je zaken ontwikkelen.

Werkgebieden

Binnen Café Weltschmerz hebben we verschillende gebieden waarbinnen je werkzaam kan zijn:

  • techniek, opname, montage en editing
  • programmaredactie en organisatie gesprekken
  • online publiceren van gesprekken, tekstschrijven en online redactie
  • technische ondersteuning online, webbouw, applicatiebeheer
  • crowdfunding en marketing

Interesse? Stuur een mail met je motivatie naar productieweltschmerz@gmail.com en we nodigen je graag uit voor een kennismakingsgesprek.