Willem Middelkoop Interviewt Nout Wellink; “ECB maakt het systeem kapot!”

Nout Wellink (71) zat bijna 30 jaar in de directie van De Nederlandsche Bank, waar hij als president in 2011 door Klaas Knot werd opgevolgd. Momenteel is hij alleen nog commissaris bij de Chinese Staatsbank Bank of China. Na de crisis van 2008 werd hij, mede door Willem Middelkoop, verantwoordelijk gehouden voor het tekort schieten van het toezicht op de financiële sector. De waakhond was volgens Willem een schoothond geworden.

nout-wellink-twijfelt-inflatiebeleid-ecb

De tijd van het grote afrekenen is nu wel voorbij. Daarom nu een bijzonder open gesprek tussen de voormalige financiële beleidsmaker en zijn criticus, die elkaar nooit eerder direct getroffen, over de huidige stand van zaken.

Podcast

Een donatie aan Café Weltschmerz is een aandeel in een betere samenleving. Ondersteun Café Weltschmerz!
NL23 TRIO 0390 4379 13

5 gedachten over “Willem Middelkoop Interviewt Nout Wellink; “ECB maakt het systeem kapot!””

 1. Mocht u wat achtergrond informatie zoeken over de BIS (Bank of International Settlement – de centrale bank der centrale bankiers), waarnaar dhr. Nout Wellink verwijst, kijkt u dan eens hier (er wordt gefluisterd dat BIS te Basel oorspronkelijk een Hitler Duisland, NAZI financieringsbank was, nou daar wilt u toch wel wat van weten). Kost maar 20 minuten van uw kostbare tijd, engelstalig.

  https://www.youtube.com/watch?v=w2mgVHq-9h4&ebc=ANyPxKpPHGfWMesjjP6Tb2eF0jcz_rk-4W93M0ZoueEJtxXaSxs2cEpYozHXnZsrOE_PqMyYV4jTMgrLusgn65v3TqrbG0DUIQ

 2. Wij hebben helaas de ondemocratische ECB het mandaat gegeven om 2% inflatie na te streven. Het is het enige bestaansrecht voor de ECB en dat zal zij nooit meer vrijwillig los laten.

  De vraag die nu over blijft is of het normaal mag zijn dat de ECB inflatie nastreeft (dus dat zij probeert om de inflatie omhoog te brengen) en daar zelfs onconventionele middelen Zoals QE, LTRO, TLTRO etc. voor inzet. Inflatie is waarde afbreken (ik herhaal waarde afbreken/ verminderen). Welke zinnige econoom, consument, bedrijf of overheid wil nu bewust WAARDE AFBREKEN en daar ook nog met volle verstand in legaliteit naar handelen.

  Dat mandaat voor de inflatie werd aan de ECB gegeven “in andere tijden” en past nu niet meer bij deze economische situatie.

  Hoe kunnen wij dat enige mandaat, waarde vermindering nastreven, de ECB ontnemen?

 3. Het feit dat Nout Wellink nu vrijer kan praten biedt toch wel interessante inzichten. Misschien binnenkort Greenspan ook interviewen?

  1. Ja, en dan graag ook Paul Volcker bij Weltschmerz, FED voorzitter begin 80-er jaren, die de inflatie naar beneden (herhaal naar beneden) bracht. Die 2% inflatie doelstelling is bedacht met natte vinger werk door zelfde Paul Volcker zonder enige wetenschappelijke onderbouwing. De rest van de westerse wereld heeft geleidelijk het 2% inflatie doel maar gewoon overgenomen. Die doelstelling is er gewoon ingeslopen,

   En dat die 2% nu het enige officiële mandaat voor de ECB is, te belachelijk voor woorden eigenlijk

Reacties zijn gesloten.