Zoek het slachtoffer in jezelf met Hans Teeuwen: van talententerreur tot veiligheidsverdriet

Zoek het slachtoffer in jezelf met Hans Teeuwen: van talententerreur tot veiligheidsverdriet

“We leven in een tijd waarin Godzijdank het slachtofferschap steeds populairder wordt,” vindt Hans Teeuwen. “Maar helaas is er nog heel veel onzichtbaar verdriet. Leed dat niet wordt erkend, dat niet wordt begrepen, nooit goed wordt geduid.”

De cabaretier zet paar nieuwe termen op een rij, “want het ontbreekt soms aan de juiste terminologie” die onzichtbaar verdriet naar boven kan halen en kan duiden. Van ‘ongewenst oogcontact’ tot ‘stemverheffingstrauma’ en ‘discussieverlies.’

Over dat laatste zegt hij: “Pijnlijk. Vervelend. Vernederend. Het heeft allerlei oorzaken: argumentenarmoede, gebrek aan kennis, geen sterk redeneringsvermogen, of gewoon dat je niet weet waar je het over hebt. Het verlies van een discussie is een verlies van iets dat je dierbaar is. Daar hoort een rouwproces bij. Dat hebben we niet gedaan. Zoveel mensen lopen rond met het onverwerkte verlies van discussies, door de eeuwen heen. Mensen hebben door de eeuwen heen discussies verloren en daar geen aandacht voor gehad. Dat moet stoppen.”

 

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.