Breaking! Twitter-documenten onthullen bizarre censuurcampagne Covid19

Breaking! Twitter-documenten onthullen bizarre censuurcampagne Covid19

De nieuwste reeks Twitter-bestanden vrijgegeven door CEO Elon Musk laat zien hoe het platform berichten over Covid-19 censureerde die niet overeenkwamen met de boodschap van het Witte Huis. Gekwalificeerde dokters en epidemiologen werden op direct verzoek van de Biden-regering onderdrukt en verbannen, suggereren de documenten.

Zowel de Trump- als de Biden-administratie hebben Twitter ertoe aangezet om coronavirusgerelateerde inhoud te modereren, meldde journalist David Zweig maandag, daarbij verwijzend naar de interne communicatie van het bedrijf. Terwijl het team van Trump geruchten over tekorten in supermarkten wilde onderdrukken om paniekaankopen tegen te gaan, verlegde Biden de focus naar “verkeerde informatie” over vaccins toen zijn team het in januari 2021 overnam.

Volgens bestanden die door Zweig zijn ingezien, hebben de medewerkers van Biden Twitter rechtstreeks onder druk gezet om “spraakmakende anti-vaxxer-accounts” te verbieden, waaronder die van voormalig New York Times-verslaggever Alex Berenson, die volhardend beweerde dat de risico’s van vaccinatie opwegen tegen de voordelen.

Twitter gehoorzaamde en schorste Berenson in juli 2021, maar medewerkers zeiden achteraf dat “het Biden-team” nog steeds “niet tevreden” was met de censuurinspanningen van het platform, en eisten boos dat het “meerdere accounts van het platform zou verwijderen”.

Twitter plaatste een waarschuwingslabel op het account van een Harvard-epidemioloog die beweerde dat “degenen met een eerdere natuurlijke infectie” niet hoeven te worden gevaccineerd, en markeerde zijn uitingen als “misleidende” tweets, ook al werden de eigen gegevens van de regering-Biden over de sterftecijfers van Covid aangehaald. Het gebruikte een combinatie van AI “bots” en gecontracteerde moderators in het buitenland om deze beslissingen te nemen.

Een arts werd geschorst voor het delen van de resultaten van een collegiaal getoetste studie waarin vaccinatie werd gekoppeld aan hartstilstanden bij jonge mensen, terwijl een andere arts permanent werd geschorst omdat hij verwees naar een gepubliceerde studie die suggereerde dat vaccinatie tijdelijk het aantal zaadcellen van mannelijke patiënten schaadt.

“Dissidente maar legitieme inhoud werd bestempeld als desinformatie, en de accounts van artsen en anderen werden opgeschort, zowel voor het tweeten van meningen als voor aantoonbaar juiste informatie”, tweette Zweig.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.